Sony’den katlanabilir ekranlı telefon geliyor

sonySony ve diğer müzik şirketleri Internet Archive'a dava açtı

Katlanabilir ekranlı telefonlar yavaş yavaş yayılmaya başladı. Kısa süre önce Google, Pixel Fold isimli katlanabilir telefonunu açıkladı ve ilgiyi üzerine çekti. Önümüzdeki aylarda farklı isimlerden yeni katlanabilir telefonlar duyacağız. Bunlardan birisi Sony olacak. Japon teknoloji devinin gelecek planları gün yüzüne çıktı.

Akıllı telefon pazarında işler değişmeye başladı. Teknoloji devleri katlanabilir ekranlı modellerini satışa sundu veya çıkarmaya hazırlanıyor. Zincirin yeni halkası da Sony olacak görünüyor. Güney Kore’den gelen yeni bir rapora göre Sony, Xperia Compact’ın katlanabilir ekranlı modelini çıkarmak istiyor. İşin ilginç tarafı ise bu cihazın dışında ekran olmayacak. Şimdiye kadar katlanabilir ekranlı telefonların birçoğunun dışında ekran vardı. Sony’nin cihazında ise bu ekranın olmaması kulağa biraz garip geliyor. Telefonla ilgili başka bir detay daha yok. Tabii ki bu iddianın doğruluğunu bekleyip, görmemiz gerekecek.

sony

ZTE ilk katlanabilir telefonunu çıkarmaya hazırlanıyor

Sektör dedikodularına göz atacak olursak, ZTE’nin nubia Z60 Fold isimli telefon geliştirdiği ileri sürülüyor. NX801J model numarasına sahip telefonda 7.3 inç’lik katlanabilir AMOLED ekran yer alacak. Cihaza gücünü Qualcomm 8 serisi bir yongadan alacak. Yonganın ne olduğu hakkında bilgi verilmese de, Snapdragon 8 Gen 2 olabileceği tahmin ediliyor. Kaynağın söylediklerine bakarsak, ZTE nubia Z60 Fold‘da 12 GB RAM, 256/512 GB dahili depolama alanı, 5000 mAh kapasiteli pil ve 100W şarj desteği olacak.

Apple prototip geliştirdi

Uzun zamandır Apple’ın da katlanabilir ekranlı iPhone çıkarmak istediğine dair bazı iddialar var. Bu dedikoduların asıl çıkış noktası ise Apple’ın zamanında aldığı patentler oldu. Hatta geliştirilmiş birkaç prototip olduğuna dair rivayetler de ortaya çıkmıştı. Şimdiye kadar bu gizemli iPhone modeli hakkında başka bir şey söylenmedi. Analistlere göre böyle bir cihazın çıkması için birkaç sene daha gerekiyor.

Samsung, 98 inç Q80Z TV’yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor