Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar 2021’de yaygınlaşacak

Ekran Resmi 2019 04 10 09.53.35

Akıllı telefon sektöründe hayli uzun zamandır gündemde olan bir konu var. Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar.

Bu konudaki ilk söylentiler 2014 yılında ortaya çıkmıştı. Nitekim yaklaşık olarak 1 yıl sonra da Samsung’un katlanabilir ekranlı bir model üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Samsung’un katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar üzerinde yaptığı çalışmalara dair tek somut kanıt ise sızdırılan patent görselleriydi.

Nitekim geliştirme aşaması yaklaşık olarak 4 yıl sürdü. Güney Koreli şirket böyle bir telefonun varlığını kabul etse de teknolojik yeterlilik düzeyinin henüz katlanabilir ekranlı modeller için yeterli olmadığını açıklamıştı. Nitekim sektördeki gelişmeler, Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonlar konusunda daha hızlı hareket etmesine zemin hazırladı.

Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar ucuzluyor

Nitekim Samsung bu segmentteki ilk modeli olan Galaxy F’i kısa süre önce satışa sundu. Samsung’un hemen ardından Huawei’de katlanabilir ekranlı ilk modeli Mate X’i tanıttı.

İki telefonun da en temel benzerliği uçuk fiyat etiketlerine sahip olmalarıydı. Huawei’nin ekran tarafındaki tedarikçisi BOE, önümüzdeki dönemde bu tarz modellerin maliyetinde düşüşler olacağını açıkladı.

BOE’ye göre katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar 2021 sonrasında yaygınlaşmaya başlayacak. Düşen maliyetlerle birlikte üretilen modellerin sayısı artacak. Böylece kullanıcılar ucuzlayan katlanabilir ekranlı modellere daha kolay ulaşabilecekler.

AnTuTu’ya göre en iyi telefonlar için tıklayın