Kasım indirimlerine rağmen fiyatlar çok uçuk

eticaret

Şu sıralar online alışveriş sitelerinde bir dizi Kasım indirimleridir gidiyor. Fakat indirim dönemine rağmen fiyatlar normalin çok üzerinde. İşte konu ile ilgili detaylar.

Kasım indirimlerine rağmen fiyatlar çok uçuk. Kasım ayının genel itibariyle indirimlerle geçtiğini söyleyebiliriz. Hemen hemen tüm alış veriş siteleri Kasım boyunca çeşitli indirim kampanyalarıyla karşımıza çıkıyorlar. Peki bu indirim kampanyaları beklentileri ne derece karşılayabiliyor? Muhtemelen sorulması gereken asıl soru bu.

Pek çok kişi Kasım ayını iple çekiyordu. Çünkü Kasım ayında pek çok ürünün fiyatının düşmesi bekleniyordu. Lakin evdeki hesap çarşıya uymadı. Bu durumun temel sebebi ise indirim döneminde döviz kurlarının fırlaması oldu.

eticaret

Kasım indirimlerine rağmen fiyatlar çok uçuk

Hayli uzun bir süre 8 TL dolaylarında seyreden dolar tam da Kasım ayında 11 TL’ye zıpladı. Hal böyle olunca indirime girmesi beklenen ürünlerde indirime girmek yerine zamlandı. Peki ama nasıl? Hemen basit bir örnekle açıklayalım.

Çocuğunuz için satın almayı düşündüğünüz oyuncak Kasım indirimlerinden önce 100 TL’ye satılıyorsa, Kasım indirimlerinde 110 TL’ye satılmaya başladı. Çünkü oyuncağın fiyatı 140 TL’ye çıkmış oldu ve bu fiyat üzerinden indirimle 110 TL’ye satışa çıktı.

Dolayısıyla döviz kurlarının ani yükselişi Kasım ayına denk geldiği için e-ticaret sitelerinde beklenen indirimler gerçekleşmedi. İndirim dönemini bekleyen pek çok kişi de hayal kırıklığına uğramış oldu.

Apple hileyle kendi uygulamasını öne çıkardı: Bunu kimse beklemiyordu