Bitcoin Kasım ayında çıldırdı: Dibe doğru yol alıyor

İlk Bitcoin trilyoneri

Kripto paraların en büyük olan Bitcoin Kasım ayında çıldırdı. Neredeyse her yıl Kasım aylarında Bitcoin platformunda ciddi bir düşüş ve yükseliş ortaya çıkıyor. İşte Bitcoin ile ilgili bu ilginç sırrın detayları.

Hatırlayacağınız üzere 2017 yılının Kasım ayında bu büyük kripto para birimi %760 yükseliş kaydetmişti. Hemen ardından yavaş yavaş inmesine rağmen herkes Bitcoin platformunun sürekli olarak yükseleceğine inanmaya devam etti. Ancak tüm beklentilere rağmen bazen düşüş bazen de yükseliş yaşandı.

Uzun süredir yükselen Bitcoin Kasım ayında çıldırdı

Dünyanın en büyük kripto para birimi olarak bilinen Bitcoin bu yıl 4.400 dolar civarlarında işlem görüyordu. Geçen yıl ile kıyaslandığında %69 oranında bir düşüş meydana geldiğini söyleyebiliriz.

bitcoin yeni

Ekonomistlerin önemli bir bölümü bu kripto para biriminin diğer emtia değerlerinden farklı olduğunu ifade ediyor. Onlara göre diğer varlıklar pek fazla dalgalanma yaşamasa bile Bitcoin platformu çok ciddi dalgalanmalara maruz kalıyor. Küresel bir varlık olan ve ciddi bir değişim yaşayan Bitcoin bu hızlı yükselişine devam edecek. Sadece bu yıl değil, muhtemelen gelecek yıllarda da çok dalgalı bir Bitcoin görebiliriz. Özellikle de Facebook Libra projesinin geleceği her şeyi daha net ortaya koyacak.

Yapılan değerlendirmeler dikkate alındığında Aralık ayında Bitcoin ile ilgili yeniden bir toparlanma meydana geleceğini söyleyebiliriz. Bundan kısa bir süre önce 3.000 dolar seviyelerini bile gören Bitcoin, yine aniden 7000 dolar civarına kadar yükseldi. Peki sizce Bitcoin dalgalanmaları neyi gösteriyor? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Bitcoin İsviçre kadar enerji harcıyor