Black Friday İndirimleri Amazon’da Halen Devam Ediyor

150721 AmazonFeature

Dünyanın en büyük alışveriş çılgınlıklarından olan Black Friday bitti ancak indirimler bitmedi. Bu yıl 25 Kasım’a denk gelen indirimler dün gün boyu sürmüştü. Milyarlarca dolarlık alışveriş hacminin oluştuğu günde 3 milyar doları aşkın alışveriş yapıldı. İnternet devi Amazon ise 25 Kasım günü bitmesine rağmen indirimlerini bitirmedi. Detaylar haberimizde.

Dünyanın en büyük alışveriş çılgınlıkları arasında gösterilen Black Friday yani Kara Cuma bu yıl 25 Kasım tarihine denk düşüyordu. Uzun süre hazırlıklar yapan firmalar Black Friday’de büyük indirimler yaptı. Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde yapılan indirimler ile birlikte büyük bir alışveriş hacmi oluşturuldu.

Geçtiğimiz sene 3 milyar doları aşan günlük ticaret hacminin bu yıl gelen ilk bilgilere göre 3 milyar doları aştığı gözlenmekte. 4 milyar dolar civarlarında gezen hacim net olarak önümüzdeki aylarda ortaya çıkacaktır.

Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden olan Amerikan merkezli Amazon Kara cuma ya da İngilizce ifade etmek gerekirse Black Friday’in merkez üstü konumundaydı. Dünya çapında tüm indirimleri domine eden firma büyük bir satış başarısı elde etti. 25 Kasım tarihi tüm dünyada bitmesine ve 26 Kasım yaşanmaya başlanmasına rağmen Amazon’da halen indirimler devam ediyor. Pek çok üründe devam eden indirim kapsamında dün geceki fiyatlar büyük oranda korunuyor.

Ülkemize de pek çok ürünün gönderildiği e-ticaret devinde Türkiye için kargo tutarı 5 dolardan başlıyor. İndirimlerin ne zaman kadar süreceği bilinmezken hem stok sorunları hem de indirimin bitirilme ihtimaline karşı kullanıcıların elini çabuk tutması tavsiye ediliyor.

Donald Trump’tan Apple’a Talimat!