Apple hileyle kendi uygulamasını öne çıkardı: Bunu kimse beklemiyordu

App Store uygulamasının geleceği tehlikede!

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Apple hile ile kendi uygulamasını ön plana çıkardı. Açıkçası kimse şirketten böyle bir tuhaf hamle beklemiyordu. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Apple hileyle kendi uygulamasını ön plana çıkararak büyük bir güvensizlik yarattı. Bildiğiniz üzere App Store platformu bu tür konularda son derece hassas. Mesela puanı 2’nin altında olan uygulamalar güvenilir değilmiş gibi görünüyor. Bu nedenle alt sıralara yerleşiyor. Benzer tablo Apple şirketinin kendi uygulamasında da geçerli.

Ortaya çıkan son detaylara göre Apple markası kendi uygulamasını ön plana çıkarmak için hile kullandı. Bu hileyi kullandığı uygulaması ise Apple Podcasts özelliği oldu. Hatırlayacağınız üzere hata ve eksiklikleri nedeniyle uygulamanın puanı 1,8 seviyelerine kadar gerilemişti.

Apple hileyle kendi uygulamasını ön sıralara yerleştiriyor

Ani bir şekilde gerileyen Apple Podcasts uygulaması daha fazla geri plana düşebilirdi. Ancak beklenmeyen bir şekilde hızla yukarılara çıktı. Geliştirici Kosta Eleftheriou tarafından yapılan açıklamalara göre böyle bir şeyin normal şartlarda olması neredeyse imkansız.

Apple hileyle kendi uygulamasını

Apple son derece gizli bir taktik kullanarak bu uygulamasını ön sıralara çıkardı. Normalde uygulamanın öne geçmesi için herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bunun yerine podcasts şovlarının aralarına puan isteği yerleştirildi. Bildiğiniz üzere herhangi bir uygulamayı kullandıktan sonra puan isteği ibaresi çıkar. Apple hileyle kendi uygulamasını ön plana çıkarmak için bunu şovların arasına yerleştirdi.

Apple, bölünmüş ekranlı katlanabilir bir cihazın patentini aldı

Kullanıcılar aslında şovları puanlıyormuş gibi hissetti. Bu nedenle çok tutulan şovların hemen ardından uygulama için puan istendi. Sonuç olarak sanki bu uygulamanın puanı artmış gibi oldu. Peki sizce Apple bu yaptıklarıyla güvenilirliğini kaybediyor mu?