Kripto paralarda yeni senaryolar: Analistler endişeyle izliyor

Amazon, kripto para ile ödeme kabul edecek!

Kripto paralarda yeni senaryolar ortaya çıktı. Özellikle Bitcoin temelli düşüşler bu senaryoları iyice belirgin hale getirdi. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Analistler tarafından kripto paralarda yeni senaryolar yazılıyor. Ne yazık ki Bitcoin bu hafta yükseliş ile başlayamadı. Yaklaşık olarak yüzde 4 seviyesinde düşüş gösteren kripto para devi 57 bin doların bile altına sarktı. Bu durum birçok yatırımcının korkmasına neden oldu. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda yine benzer düşüşlerin yaşanması endişeyi devam ettiriyor.

Bugüne kadar kripto para fenomenleri genellikle Bitcoin için 100 bin dolar hedefini verdi. Şimdiki senaryoya bakıldığında böyle bir şeyin mümkün olmasının daha da zorlaştığı görülüyor. Özellikle 2021 yılının sonu için bu tarz bir yorum yapmak pek mümkün değil. Bitcoin eğer 60 bin doların üzerine tekrar çıkamazsa düşüş trendi başlayacak.

Kripto paralarda yeni senaryorlar belirginleşiyor

Analistler tarafından yapılan açıklamalara göre şu sıralar birçok kripto para birimi düşmeye devam edebilir. Ancak Avax ve Sol gibi kripto para değerleri daha da yükseliş eğilimi gösterebilir. Özellikle Avax bu konuda herkesin dikkatini çeken bir performans sergiledi. Şu sıralar fiyatı 130 dolar düzeyine kadar çekildi.

Kripto paralarda yeni senaryolar

Sol ise diğerlerine göre yükselen bir kripto para olarak karşımıza çıktı. 216 dolara kadar yeniden yükselen bu kripto para birimi boğa koşusuna hazır olduğunu gösteriyor. Ancak Bitcoin kaynaklı düşüşler onu da yoğun bir şekilde etkiliyor. Özellikle Gaming ve NFT kaynaklı tokenlerin daha fazla yükseliş eğiliminde olduğunu görüyoruz. Kripto paralarda yeni senaryolar onlar üzerinden kuruluyor.

Bitcoin korku endeksi toparlanıyor: Yatırımcılar daha cesur

Bitcoin 51 bin doların altına sarkarsa bu durumda 45 bin dolara kadar geri çekilme yaşanabilir. Böyle bir durumda tüm altcoinlerde sert bir aşağı çekilme görülme ihtimali var. Ayrıca Bitcoin 45 bin dolara gelip yeniden yukarıya çıkarsa bu defa tekrardan altcoinleri ezebilir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?