Apple’ın karma gerçeklik gözlüğünün çıkış tarihi belli oldu

karma gerçeklik gözlüğü

Apple’ın AR/VR veya diğer adıyla karma gerçeklik gözlüğünün seri üretim ve çıkış tarihi hakkında yeni bir rapor paylaşıldı.

Yatırım konusunda danışmanlık yapan Morgan Stanley firmasına göre Apple’ın AR/VR gözlüğü Ekim ayında seri üretime girecek ve Aralık ayında piyasaya sürülecek. Karma gerçeklik gözlüğünün WWDC’de tanıtılması ve geliştiricilerin uygulamalar hazırlaması için araçlar yayınlanması bekleniyor. Daha önce farklı kaynaklardan gelen iddialarda da WWDC’nin daha çok gözlüğün işletim sistemi olan xrOS’ye odaklanacağı belirtilmişti.

Morgan Stanley’de Apple analisti olarak çalışan Erik Woodring de, “Apple’ın karma gerçeklik gözlüğünün gelecek hafta duyurulmasını bekliyoruz. Büyük ihtimalle yeni cihazı göreceğiz. Bu arada tedarik zincirindeki hareketliliği kontrol ettik. Seri üretim Ekim civarında başlayacak ve Aralık’ta piyasaya sürülecek. Yaptığımız analiz bunu gösteriyor” dedi.

karma gerçeklik gözlüğü

Woodring’e göre 2023 yılında 300 bin ile 500 bin arasında gözlük üretimi yapılacak. Karma gerçeklik gözlüğünün 3000 dolar fiyatla satışa çıkması bekleniyor ki, bu fiyat bilgisinden dedikodularda bahsedilmişti. Birkaç hafta önce isimsiz sanayi kaynakları tarafından fiyatın 2500 olabileceği ileri sürülmüştü. Apple’ın gözlükten minimum düzeyde kâr elde edeceği belirtiliyor.

WWDC 2023, 5 – 9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Etkinlikte karma gerçeklik gözlüğü ve xrOS dışında, iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 ve tvOS 17 işletim sistemleri tanıtılacak. Yeni MacBook Air’ın da etkinlikte duyurulacağı tahmin ediliyor.

Alibaba kendi ChatGPT’sini daha da geliştiriyor