Apple Store’ların sayısı daha da artacak

Apple yakında maske gereksinimlerini kaldırabilir

Bloomberg’in haberine göre Apple, önümüzdeki dört yıl içinde dünyanın dört bir yanında 50 yeni Apple Store daha açacak; bazılarını da yenileyecek.

Pandemi dönemi sonrası online alış veriş hiç olmadığı kadar yaygın hale gelmiş olsa da fiziki mağazalar da hala önlemini koruyor. Özellikle pandemi şartlarının artık tamamen ortadan kalkmasıyla birlikte bu mağazalara olan ilgi de önemli ölçüde arttı. Bu yüzden de Apple ve Amazon gibi şirketler yeniden fiziki mağazalara ağırlık vermeye başladı. Amazon’un çok sayıda yeni mağaza açma kararının ardından bu kez de benzer bir karar Apple’dan geldi.

Bloomberg’in haberine göre Apple, fiziki mağazalarına yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Amerikalı teknoloji devi, önümüzdeki dört yıl içinde 50 yeni Apple Store daha açmayı planlıyor. Bu yeni Apple Store’ların Asya-Pasifik bölgesi, Avrupa, Orta Doğu, ABD ve Kanada’da açılacağı söyleniyor.

Apple Store

Apple’ın sadece Asya-Pasifik bölgesinde 15 yeni mağaza açmayı planladığı belirtiliyor. Öte yandan Avrupa ve Orta Doğu’da ise beş yeni Apple Store açılması gündemde. ABD ve Kanada içinse toplam dört yeni mağaza planlanıyor. Bu mağazaların ülkelere dağılımının nasıl olacağı tam olarak bilinmiyor. Ancak Apple’ın Hindistan’da üç yeni mağaza açarak en önemli atılımı burada yapacağı konuşuluyor. Öte yandan şirket Malezya’da da ilk fiziki mağazasını açmaya hazırlanıyor.

Öte yandan Apple’ın sadece yeni mağazalar açmakla kalmayacağı, aynı zamanda halihazırda faaliyette olan bazı mağazalarını da yenileyeceği söyleniyor. Şirketin Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da yer alan 13 mağazasını ya yenileyeceği ya da yerlerini değiştireceği belirtiliyor. Ancak bu mağazaların hangileri olacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Yenileneceği büyük ölçüde kesinleşen tek mağaza Paris’teki Apple Store.

vivo S17 serisi resmen tanıtıldı