Kalabalıkta yapay zeka ateş ölçecek

elektronik cihazlar kullanılamaz hale

Yeni geliştirilen bir sistem sayesinde yapay zeka ateş ölçecek. Böylece hastalığı olan veya hasta olma ihtimali yüksek olan kişiler çok rahat bir şekilde tespit edilecek.

Uzun bir süredir dünyayı meşgul eden virüs salgını ne yazık ki bir türlü durmak bilmiyor ve her konuda yardımcımız olan yapay zeka ateş ölçecek. 1 milyona yakın insanın hastalanmasına neden olan salgın giderek daha fazla kişiye bulaşıyor. Üstelik birçok insan bu hastalığın nasıl bulaştığını daha tam olarak bilmiyor. Uzmanlar bu konuda yarar sağlayacak önemli bir buluşa imza attı.

Yapay zeka ateş ölçümlerinde destek olacak

Corona virüsü en fazla belirti gösterdiği konular içerisinde yüksek ateş ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle de hastalığın ilk başlarında büyük bir ateş görmek mümkün.

yapay zeka ateş ölçecek yeni

Yapay zeka teknolojileri üzerine çalışan bir şirket bunu adeta fırsata çevirdi. Belirli bir alanda bulunan kalabalığın ateşini hızlıca ölçen yapay zeka yüksek ateş durumunda haber veriyor. Health Cam olarak adlandırılan sistemin, birçok insanın bulunduğu ofis, kampüs, depo veya dağıtım merkezi gibi birçok yerde hizmet vermesi mümkün.

Robot evcil hayvanlar yapay zeka ile çalışacak

Kogniz Health kurucularından Daniel Putterman, “Bunun gibi bir salgın sırasında kurumların hasta olabilecek insanları hızlı bir şekilde tanımlayabilmeleri çok önemli ve bunu yapmanın bir yolu ateşi tespit etmek” ifadelerine yer verdi. Bu şirketin daha şimdiden çok büyük firmalardan sipariş aldığı biliniyor.