Amazon ilaç ve temizlik malzemesine odaklanıyor

amazon ilaç ve temizlik

Korona virüs pandemisi nedeniyle tüm dünyada olağan üstü hal yaşanırken Amazon da online alışveriş önceliklerini revize etti.

Elektronik ticaret devi Amazon ilaç ve temizlik malzemesi satışlarına odaklanacağını ve 5 Nisan’a kadar öncelikli olarak bu malzemelerin gönderimini yapacağını duyurdu.

Karantina günleri nedeniyle siparişlerde bir patlama yaşayan e-ticaret devi, 100 bin yeni çalışan işe almak için harekete geçti. Ayrıca iki ay için çalışma ücretlerinin saatini de 2 dolar arttırdı.

Amazon ilaç ve temizlik malzemesi talebine hazırlanıyor

Ancak aynı zamanda, tüm ilaç ve temizlik malzemesi siparişlerinin, diğer tüm siparişlerden daha öncelikli olarak kargolanacağını da duyurdu.

Ayrıca, depolardaki iş yükünü de azaltmak için, bağımsız tüccarların Amazon depolarına ilaç ve temizlik malzemesi dışında ürün göndermeleri de yasaklandı. Böylece, e-ticaret devi dışındaki satıcılar 5 Nisan’a kadar sadece ilaç ve temizlik malzemesi satabilecek.

Bu strateji sayesinde Amazon, ABD’de ve faaliyet gösterdiği Avrupa ülkelerinde, ilaç ve maske gibi konulara panik yaşanmasının önüne geçmeyi planlıyor. Öte yandan Amazon her ne kadar dev bir e-ticaret sitesi olsa da dünya çapında yaşanan bir kriz sırasında, depolarının her talebe cevap veremeyeceği de görülmüş oldu.

Şok iddia! Tim Cook koronavirüse yakalanmış olabilir!

Yine de bu olağanüstü halin uzun süre devam ettirilemeyeceği düşünülüyor. Çin’den sipariş verip Avrupa ve ABD’de satış yapan Amazon tüccarlarının üretimi duran Çin fabrikalarından ürün tedarik etmekte zorlandığı vurgulanıyor.

Peki, karantina günlerinde siz e-ticaret olanakları hakkında ne düşünüyorsunuz? Evde geçirdiğiniz günler sırasında online alışveriş yaptınız mı veya yapmayı planlıyor musunuz?

amazon ilaç ve temizlik