AnTuTu AI benchmark ile yapay zekanın performansını ölçecek!

AnTuTu AI benchmark

Akıllı telefonlarda yer alan yapay zekanın performansı artık AnTuTu AI benchmark ile ölçülebilecek. AnTuTu AI benchmark uygulamasının detayları haberimizde yer alıyor.

Akıllı telefonlarda son zamanalarda 5G ve kamera gibi yapay zeka da olmazsa olmazlar arasında yer almaya başlamıştı. Kamera performansı DxOMark’a emanetken, 5G performansı da Speedtest’in elinden öpüyordu. Ancak akıllı telefonlardaki yapay zekanın ölçümü yapılamıyordu.

FaceTime açığı yüzünden iPhone’lar dinlenebiliyor!

Ölçülemeyen bir şeyin kalitesinin nasıl belli olcağı konusunda fikir olmadığı için her firma kendine has çözümler geliştirmişti. Ancak performans testi denilence akla gelen AnTuTu, AI yani yapay zeka ölçüm işine de girerek firmaların işini zorlaştıracak.

AnTuTu AI benchmark bir standart belirleyecek

Şimdilik Android için duyurulan AnTuTu AI benchmark uygulaması, telefonların yapay zekalarının performansını ölçecek. Bazı firmalar Sinirsel İşleme Ünitelerini (NPU) kullanırken, Qualcomm, yapay zeka için DSP kullanıyordu. Mobil yapay zeka için standart olmadığından, AnTuTu bu uygulaması ile bir standart belirleyecek gibi görünüyor.

AnTuTu AI benchmark

Şimdilik global Google Play Store‘da yayınlanmayan AnTuTu’nun benchmark uygulaması ilerleyen dönemlerde Türkiye’de de indirime sunulacak. Bakalım yapay zeka özelliği ile öne çıkarılan telefonlar bu testi başarıyla geçebilecek mi?