Microsoft’tan 39 Parça Yama Operasyonu!

windows 10 mobil mart 2016

Amerikalı yazılım devi Microsoft, Internet Explorer, Edge, Office ve .NET Framework gibi kilit uygulamaların açığını, yeni bir yama ile kapattı.

Microsoft; Internet Explorer, Edge, Office ve .NET Framework yazılımlarının açığını 39 parçalık yamalarla kapattı.

Söz konusu uygulamalar, bünyelerindeki açık nedeniyle bilgisayarın, kötü niyetli üçüncü tekil şahıslar tarafından kontrolüne olanak sağlıyordu.

Yamanın kapattığı 13 açık; üst düzey ve kritik sorunlar olarak nitelendiriliyordu.

Yeni güncellemeleri tek tek irdeleyelim.  MS16-023 isimli yama, Internet Explorer’ın sahip olduğu pek çok güvenlik probleminin üstesinden geliyor.

Microsoft

MS16-029 yaması ise, Microsoft Office’da bulunan ve makro kodlarına kolayca sızılıp, bilgisayara truva atı yüklenen sorunlarla boğuşuyor. Özellikle Word dökümanları büyük tehlike arz ediyor; zira e-posta veya diğer yöntemlerle paylaşılan bu dökümanlar, bilgisayarınıza sızmak için fazlasıyla yeterli pek çok kodu, korsanlar ile paylaşıyor.

MS16-027, MS16-026 ve MS16-028 üçlüsü, Windows çekirdeğindeki açıkları alt etmek için görevlendirilmiş durumda. MS16-027, medya dosyaları ile sızan kötücül yazılımların önüne geçerken; MS16-026 yaması web üstünden paylaşılan sorunlara eğiliyor. MS16-028 belki de listedeki en kritik öğe. MS16-028, düzenlenmiş PDF dosyalarına yapılan saldırıları savuşturmak gibi çok özel bir beceriye sahip.

MS16-033 isimli yamanın da görevi eşsiz. Zira MS16-033 sayesinde, USB belleklerden bilgisayara sızan tehditler asgari seviyeye indirgeniyor. Elbette tüm sorunların dermanı olmasa da, güncel kötücül yazılımlara karşı fazlasıyla kullanışlı.

Windows 8.1 ve Windows 10 sistemi için geliştirilen söz konusu güncelleme paketini, en kısa zamanda kurmanızı öneriyoruz.