Microsoft’un Yeni Tabletlerine İlk Sipariş Geldi

surface 2

Microsoft firmasının yeni tanıttığı Surface 2 ve Surface Pro 2 tabletelerine ilk talipli belli oldu. ABD’nin dev hava yolu firması Delta Airlines, pilotlarına Microsoft firmasının ürettiği Surface 2 ve Surface Pro 2 tabletlerini dağıtacağını söyledi.

Bu haber rekabette Microsoft firmasına büyük kazançlar sağlayacaktır. Akıllı telefon piyasasında ki hamlelerinden sonra, tablet PC hususunda yaptığı çalışmalarla da, piyasada lider olmak istediğini açıkça gösteren Microsoft, Delta Airlines kararını reklam olarak çok iyi değerlendirebilir. Kısa zaman önce Nokia firmasını satın alması, ardından ABD’de müthiş akıllı telefon kampanyalarına imza atması, Microsoft firmasının gözünü yükseklerde olduğunu bizlere anlatıyor.

surface 2

Delta firmasının bu tabletleri seçmesinin de sebepleri var. Delta yetkilileri, geleneksel olarak kullandıkları uçuş raporlarını veren cihazların ağırlığının 16 kilo gramı bulduğunu söylüyorlar. Bu ise fazla yakıt tüketiminde ve havaya karbondioksit bırakılmasında olumsuz bir etki yaratabiliyor. Çünkü artık bu teçhizata alternatif sağlayabilecek olan tabletler var. Surface modelleri yarım kilodan az bir ağırlıktalar. Bunun anlamı bizim için yakıt tasarrufunun sağlanması, çevre için de 11.7 milyon karbondioksit gazının azalması anlamına geliyor. Yetkililerin yaptığı açıklamaya bakıldığı zaman ne kadar ince düşündüklerini görebilirsiniz. Bilinçli olmak şirketleri büyüten önemli bir durum. Çünkü hem kar sağlıyor hem de çevreye bir faydası oluyor.

Tabi Delta yetkilileri için tek tercih sebebi hafifliği değildir. Çoklu görev özelliği de Surface tabletlerinin tercih edilmesinin bir diğer sebebi olarak beliriyor. Çünkü bu çoklu görev sayesinde pilotlar, aynı zaman içerisinde iki uygulama birden çalıştırabileceklerdir. Mesela uçuş lokasyonunun tespitinin yanında aynı zamanda hava raporunu sunan uygulamaları ayrıntılı olarak inceleyebileceklerdir.

Biliyorsunuz ki Microsoft ilk tablet deneyiminde 900 milyonluk bir zararla karşı karşıya kalmıştı. Stoklar ellerinde bir dağ gibi birikmişti. Stokları eritemediler. Talep azlığı sebebiyle çok ucuza satışlar gerçekleştirdiler. Ancak yeni tanıtılan bu modellerle Microsoft, sağlam bir yer edineceğe benziyor tablet dünyasında. Çünkü analistler ilk sekiz ay içerisinde 1.5 milyon gibi bir satışın gerçekleşe bileceğinden bahsediyorlar. Ama yineden bu rakamlar iPad karşısında çok aşağı bir düzey seyrediyor.