Akıllı Telefon Testlerinde yapılan Hileler: Aralarında Samsung’da Var

akıllı

Akıllı telefonların performans testleri yapılarak müşterilere ne kadar kaliteli bir telefona sahip olacağı kısadan gösterilir. Pazarlamanın en güzel ve etkin yoludur bu. Peki ya gördüklerimizde bir yanlışlık olamaz mı? Performansı çok hızlı bizlere testlerde gösterilen cihazların aslında daha yavaş oldukları muhtemel değil midir?

akıllı

Bu soruları bizlere sorduran yapılan araştırmalar. Malumunuzdur ki, Samsung dev bir firmadır. Apple firmasından sonra en çok tercih edilen akıllı telefonlara sahiptir. Nereden alıyor bu gücü? Neden tercih ediliyor? Çünkü testlerde çok kaliteli performans notlarına sahip telefonlar üretiyor. Ancak bu hiç de bu şekilde değil. Galaxy Note 3 modelinde, Samsung gibi dev bir firmanın hile yaptığı testlerde ortaya çıktı. Yani kendi yaptığı kalite testlerinde telefonunu normalden daha hızlı göstererek, ikinci en çok tercih edilenler arasında yerini almayı başarmış Samsung. Müşteriler kandırılıyor anlayacağınız. Arada ise namusuyla akıllı telefon reklamı yapan kimseler kalıyor. Bu haksız rekabetin bir dur diyeni olmalıdır. Peki sadece Samsung mu bunu yapan? Hayır. Asus firması, HTC firması ve LG firması da hileler yapmıştır. Sonra LG gelir ülkemize suç atar telefonlarım satılmıyor diye. Hile yapacaksın telefonların satılacak. Çok zor. Ama Samsung bunu başarabilmiş. Kutlamak lazım. Zaten baktığınız da testlerde Samsung batarya ömrü neredeyse çok iyi, ama Samsung Galaxy S serisinde bu durum hiç de öyle değil. Günde birkaç kez şarj eden kimseler var. Neyse, HTC firması da One mini serisinde bir hile yapıvermiş. Son zamanlarda kötü gidişata dur demek istemenin bir eylemi olabilir bu hile. Ancak o da tutmadı ve HTC satıldı. Asus ise Padfone Infinity modelinde hile başvurmuştur.

Kısaca sizlere şunu söyleyeyim. Telefonlar hakkında yapılan yorumların bağımsız kuruluşlar tarafından yapıldığına dikkat edin. Bir firmanın kendi sitesinde ki yorumları pek de inandırıcı olmuyor maalesef. Sonuçta firma telefonunu satmak için her şeyi yapabilir. O yüzden en iyi reklamın ağızdan ağza olduğu söylenir. Bir telefon alacaksanız modeli hakkında kullanan kimselere, güvendiğiniz kimselere danışarak bilgi alın.