Japonya şaşırtıcı bir olaya daha şahitlik etti

Japonya şaşırtıcı bir olaya daha şahitlik etti

Japonya dönem dönem ilginç olayların yaşandığı bir ülke olarak sosyal medyada dikkat çekiyor. Bu kapsamda ülkede şaşırtıcı bir olay daha yaşandı. İşte detaylar.

Japon polisi, Japonya Osaka kentinde 51 yaşındaki Yoshio Yoda’yı 13 yıl boyunca 360 kadın yağmurluk çaldığı için tutukladı. Yoda bir gazete dağıtımcısıydı, yerel olarak özellikle kadınların yağmurluklarını çalmasıyla bilinen gizemli bir hırsızdı ve yetkililer on yıldan fazla bir süredir onu yakalamaya çalışıyorlardı. Osaka polis kaynakları, Yoda’nın çalışma tarzını uzun süre çalıştılar. Görünüşe göre ilginç hırsız bisiklete binen kadınları takip etmeye ya da kadın renklerine boyanmış park halindeki bisikletleri kontrol etmeye alışmıştı. Ardından kadınların “yağmurluklarını” çalan adam 13 yıl boyunca bu etkinliklerini sürdürdü.

Japonya şaşırtıcı bir olaya daha şahitlik etti

Yoda’nın evinde yapılan aramada yaklaşık 360 yağmurluk bulundu. Yoda, polise bunu “yaklaşık 2009’dan beri” yaptığını söyledi. Kat başına tahmini ortalama 3.500 yen (yaklaşık 24 $) maliyete dayanarak, araştırmacılar Yoda’nın suçlarının toplam hasarını 1.12 milyon yen (yaklaşık 7734 $) olarak tahmin ettiler. Soruşturmalar sırasında Yoda, yetkililer tarafından o zamanlar kimliği belirsiz “Yağmurluk Adam” olarak tanındı. Japonya gerçekten teknolojik olarak da fazlasıyla ilerde bir ülke olsa da ciddi anlamda değişik olaylarla da gündeme gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda daha fazla ilginç olayın da gün yüzüne çıkmasını bekleyebiriz. Zira ülkede ilginç olayların sonu gelmez gibi görünüyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bize fikirlerinizi belirtin.

Popüler Samsung modeli Android 13 güncellemesi alıyor!