Efsane uygulama 3 gün sonra App Store’dan siliniyor

Apple bazı bölgelerde App Store fiyatlarını artıracak

Akıllı telefon dünyasının en önemli isimlerinden biri olan iOS’un uygulama mağazası güç kaybetmeye devam ediyor.

Efsane uygulama 3 gün sonra App Store’dan siliniyor. Akıllı telefon denildiğinde akla gelen ilk şey işletim sistemidir. Bugüne kadar birçok başarısız deneme olsa da, mevcut pazarda sapasağlam ayakta duran iki işletim sistemi var ki onlar da Android ve iOS. Tabi bir işletim sistemini güçlü kılan en önemli şey, o işletim sisteminin uygulama mağazasıdır. Aslında bu konuda birinin diğerine üstünlük sağladığını söylemek kolay değil, ancak özellikle iOS cephesinin son zamanlarda güç kaybettiği de bir gerçek.

Apple App Store, eski uygulamaları kaldırıyor

Apple’ın uygulama mağazasının son kan kaybı ise, App Store kullanıcılarının canını bir hayli sıkacak cinsten. Öyle ki, popüler klavye uygulaması SwiftKey 5 Ekim tarihi itibariyle mağazadan kaldırılacak.

Apple, Apple Music, App Store ve diğer hizmetleri etkileyen kesintiyi çözdü

Efsane uygulama 3 gün sonra App Store’dan siliniyor

Microsoft tarafından 2016 yılında satın alınan Swiftkey, çok uzun bir süre hem Android’in hem de iOS’un en popüler üçüncü parti klavye uygulamalarından biri konumundaydı. Ancak özellikle son iki senedir güncelleme desteği konusunda bir hayli geride kalan uygulama, günden güne popülaritesini kaybetmeye başladı. Bununla birlikte Android kullanıcıları için durum biraz daha iyiyken, iOS kullanıcıları neredeyse 2 seneye yakın zamandır hiçbir güncelleme almıyor.

Apple uygulama politikaları ile ilgili sorun yaşıyor

Apple kuralları gereği 2 sene boyunca güncelleme almayan uygulamalar mağazadan kaldırılıyor. Bu nedenle de 3 gün sonra SwiftKey mağazadan kaldırılacak. Bunun anlamı, artık iOS kullanıcıları isteseler de bu uygulamayı kullanamayacaklar. Öte yandan telefonlarında bu uygulama bulunanlar kullanmaya devam edebilecekler ancak onların da artık güncelleme alamayacaklarını hatırlatalım.

NASA ve SpaceX, Hubble’ın ömrünü uzatmaya çalışıyor