Japonya’nın aya iniş aracı ürkütücü bir görsel paylaştı

Japonya'nın aya iniş aracı ürkütücü bir görsel paylaştı

Japonya tarafından Ay’a gönderilen araç ürkütücü bir görsel paylaştı. İşte tüm detaylar.

 Japonya’nın SLIM iniş aracı, ayın yüzeyine baş aşağı düştükten sonra bir haftadan fazla bir süre sonra geri dönmeyi başardı. O sırada Japon uzay ajansı JAXA’nın SLIM ekibi perşembe günü, gece yaklaşırken iniş aracının ayın Shioli kraterinde gün batımından önce yakaladığı son görüntüyü paylaştı. Ay gecesi iki Dünya haftasına eşdeğer sürüyor ve -200 dereceden daha soğuk olabilir.

Japonya'nın aya iniş aracı ürkütücü bir görsel paylaştı

Ekip, aya iniş aracının en azından ay gecesi boyunca hareketsiz durumda olduğunu doğruladı. Görünüşe göre aracın daha sonra da operasyonlara devam etme şansı pek yüksek değil ve Ekip, X’e şunları yazdı: “SLIM zorlu ay geceleri için tasarlanmamıştı ancak yine de, Güneş’in SLIM’in güneş pilleri üzerinde yeniden parlayacağı Şubat ortasından itibaren tekrar çalışmayı denemeyi planlıyoruz.”  SLIM’in yolladığı fotoğraf ise çoğu kişi tarafından ürkünç olarak nitelendirildi.

Son yıllarda uzay hakkında çok fazla şey öğrendik ve keşifler devam edecek diyebiliriz. SLIM tekrar çalışabilir duruma gelir mi bilinmez ancak Japonya uzay hakkında araştırmalar yapan tek ülke değil. Yıllardır ABD Ay’a araç göndermesine rağmen hala Ay hakkında  yeni keşfedilen şeylerin çıkması da oldukça ilginç. İnsanlık var olduğu sürece uzay hakkında çalışmalar da devam edecek diyebiliriz. SLIM tekrar çalışabilirse daha çok görsel alacağız.

Panasonic MZ882 : Bugüne Kadarki En sürdürülebilir Projektörünü Duyurdu