Japonya ilginç bir tutuklama olayı ile tekrar gündemde

Japonya ilginç bir tutuklama olayı ile tekrar gündemde

Japonya ilginç olayların ülkesi diyebiliriz. Şimdi tekrar şaşırtıcı bir olay yaşandı. İşte tüm detaylar.

Osaka polisi Salı günü yaptığı açıklamada, Japon sığır eti kasesi zinciri Yoshinoya’nın işine zarar verdikleri iddiasıyla iki kişinin tutuklandığını söyledi. 35 yaşındaki Ryu Shimazu ve 34 yaşındaki Toshihide Oka’nın da, Osaka’daki bir Yoshinoya restoranının  mülküne zarar verdiğinden şüpheleniliyor. Polise göre, 29 Eylül’de Shimazu, aynı kaptan yemek yiyerek hijyen kurallarını çiğnedi. Son dönemlerde Japonya bu tarz olaylara dikkat etmesi ile biliniyor. Görüntülerin sosyal medyada hızla paylaşılması ile hijyen konusu tekrar gündeme geldi. Yayınlanan görüntüler hakkında “Komik olduğunu düşündüğüm için herkese göstermek istedim” açıklamaları yapıldı.

Japonya ilginç bir tutuklama olayı ile tekrar gündemde

Shimazu 9 Mart’ta tutuklandı ve 29’unda mala zarar verme ve işi aksatma suçlamalarıyla suçlandı, Oka ise Pazartesi günü tutuklandı.

Japon sığır eti kase restoranlarında, masalar tipik olarak, yemek yiyenlerin yemeklerine eklemeleri için çeşitli ücretsiz çeşniler ve soslarla önceden ayarlanıyor. Bunlara turşu ve zencefil gibi ürünler de dahil. Hal böyle olunca da hijyen fazlasıyla önemli oluyor. Restoran bu yılın Şubat ayı itibarıyla 1.195 satış noktasıyla Japonya’nın en popüler sığır eti kase zincirleri arasında yer alıyor. İki adamın tutuklanması, suşi restoranları da dahil olmak üzere ülkenin büyük zincirlerinin, kendilerini internette geniş çapta paylaşılan hijyenik olmayan videolarından korumak için mücadele ettiği bir zamanda gerçekleşti.

Twitter onaylanmış hesap stratejisi ile tepki toplamaya devam ediyor