Japonya pandemi aşılarına 2 milyar dolar harcayacak

pandemi aşı

Koronavirüs benzeri bir salgına karşı daha hazırlıklı olmak için önemli adımlar atan Japonya, pandemi aşılarına 2 milyar dolar yatırım yapıyor.

Tıp dünyası eskiden beridir pandemilere karşı gerekli önlemleri almak için önemli çalışmalar yürütüyor ve aşı teknolojilerini mümkün olduğunca geliştirmeye çalışıyor olsa da koronavirüs salgını gösterdi ki hala bu konuda savunmasızız. Tüm dünyada hayatı durma noktasına getiren koronavirüs salgını yıkıcı sonuçlar doğurdu doğurmasına ama bu süreçte pek çok uzmanın dikkat çektiği konu, çok daha ölümcül bir salgınla da karşı karşıya kalabileceğimiz gerçeğiydi. Koronavirüs kadar hızla yayılan daha ölümcül bir salgın, insanlık için atlatamayabileceği bir kriz olabilirdi.

Tüm bu yaşananlar aşı alanında daha fazla mesafe kat etmeninin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmış oldu. Nitekim ülkeler de bu uyarıyı almış gibi görünüyor. Çünkü koronavirüs sonrası pandemi aşılarına yapılan yatırımlarda kayda değer bir artış yaşandı.

pandemi asi

Pandemi aşılarına yaptığı yatırımı kayda değer ölçüde arttıran ülkelere son olarak Japonya da katıldı. Japonya hükûmeti, aşı araştırmalarına 2 milyar dolar fon ayırmaya karar verdi. Bu 2 milyar dolar, pandemi aşıları konusunda araştırma yapmak ve yeni aşı teknolojileri geliştirmek için kullanılacak. Japonya böylece bir sonraki küresel salgına daha hazırlıklı olacaklarını umuyor.

Bildiğiniz gibi Japonya koronavirüs döneminde hem kendi aşılarını geliştirme konusunda hem de mevcut aşılara onay verme konusunda pek çok ülkeden daha geç harekete geçmişti. Yabancı aşılara pek itimat etmeyen Japonya, kendi aşılarını geliştirmek için 2 milyar dolarlık bir yatırım yaparak ileride kendisini böyle bir çıkmazın içinde bulmaktan kaçınmak istiyor.

Inter, Terra Luna’nın yaratıcısı için kırmızı bülten çıkardı