Aşılara karşı olanların sayısı giderek yükseliyor: Sebebi çok ilginç

Aşılara karşı olanların sayısı

Aşılara karşı olanların sayısı dramatik bir şekilde artmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde bu artış çok daha net bir şekilde görülebiliyor. Peki neden aniden böyle bir artış yaşanmaya başladı?

Pandemi ne yazık ki hayatımızın çok önemli bir bölümünde yer alıyor ve bir türlü kurtulamıyoruz. Vaka sayılarının düşmeye başlaması ile birlikte bazı yeni mutasyonlar ortaya çıkıyor. Böylece vaka sayılarında önemli artışlar yaşanıyor. Pandemiyi hızlı bir şekilde atlatmak ve gerçek anlamda normale dönmek için mutlaka toplumun önemli bir bölümünün aşı olması gerekiyor.

Danimarka’da çalışmalarına devam eden Aarhus Üniversitesi bünyesinde hizmet veren araştırmacılar bazı bulgular elde etti. Yaklaşık olarak 13 bin kişi ile yapılan aşı çalışmaları sonucunda bazı veriler ortaya çıktı. Aşı karşıtlarının en büyük nedenlerinden birisi olarak iletişimsizlik ortaya atıldı.

Aşılara karşı olanların sayısı iletişimsizlik nedeniyle artıyor

Danimarka’da yapılan çalışmalar sonucunda koronavirüs aşısına karşı olan kişilerin otoritelerle iletişim halinde olmadığı ortaya çıktı. Yani aslında birçok kişi aşı olmaya yatkın. Fakat bu konudaki uzman kişilerle yeterince iletişim kurulamadığı için aşı karşıtlığı ortaya çıkıyor.

Aşılara karşı olanların sayısı

Araştırma ekibi burada aşının övülmesinden bahsetmiyor. Bundan ziyade açık ve şeffaf olunmasını öneriyorlar. Yapılacak olan tüm müdahalelerin ne tür yan etkiler oluşturacağı toplumla paylaşılmalı. Böylece şeffaflık gören birçok kişi daha kolay ikna olacaktır.

Türkiye’de koronavirüs Delta varyantı en üst seviyelere çıkıyor: Acil önlemler alınabilir

Aşık karşıtları ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda onların asla kimseye güvenmediği ortaya çıktı. Hatta kendi ülkelerinin Sağlık Bakanlığı’na bile güvenmiyorlar. Ayrıca bilim insanlarının tüm gerçekleri halka anlatmadığı ifade ediliyor. Peki siz aşı karşıtları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.