Fortune 500’e ilk kez bir kripto para şirketi girdi

Kripto paralarda korkutan Kripto para

Coinbase, Amerika’nın en büyük şirketlerinin listelendiği Fortune 500’e giren ilk kripto para şirketi olarak tarihe geçti.

Bildiğiniz gibi kripto piyasaları son dönemde zorlu bir dönemde geçiyor. Terra Luna çöküşü sonrasında kriptolara olan güvenin azalması tüm kripto piyasasında büyük bir düşüşe sebep oldu. Üstelik zaten Terra Luna çöküşü önce de piyasalarda düşüş söz konusuydu. Bitcoin ve Etherium gibi en güvenilir kripto para birimleri bile uzun yıllardır düşmedikleri seviyelere düşmüş durumda.

Ancak yaşanan bu düşüşe ve dile getirilen tüm endişelere rağmen kripto piyasasına umut bağlayan yatırımcıların sayısı hiç de az değil. Pek çok kişi gelecekte kripto piyasasının çok daha büyüyeceğini düşünüyor. Bu yüzden yaşanan aksiliklere rağmen pek çok kripto şirketi hala oldukça değerli durumda. Değerini koruyarak dünyanın en büyük şirketleri arasında girmeyi başaran bu kripto şirketlerinin başında ise Coinbase geliyor.

kripto para

Coinbase, Amerika’nın en büyük şirketlerinin listelendiği Fortune 500 listesine giren kripto şirketi olarak tarihi bir başarıya imza attı. Listenin 68. sayısında Coinbase, 437. sıradan listeye girmeyi başardı. Şirketin pazar değeri 41 milyar dolar olarak belirlendi.

Coinbase geçtiğimiz yıl halka açılmış ve böylece Nasdaq’ta listelenen ilk kripto şirketi olarak da piyasalarda ciddi bir etki yaratmıştı.

Şimdi akıllardaki asıl soru Coinbase’in Fortune 500’deki yerini koruyup koruyamayacağı. Çünkü kripto para piyasası ciddi kan kaybetmiş durumda. Kripto para alanındaki toplam kayıp 1 trilyon dolara ulaşmış durumda. Bu çöküş sonrası Coinbase’in hisseleri de yüzde 70 düşüş yaşadı. Bu yüzden eğer yakın zamanda bu gidişat tersine çevrilmezse Fortune 500 listesinin 69. sayısında Coinbase’i görmemiz mucize olur.

TikTok canlı yayın alanına giriyor