İşte Karşınızda iPhone 16 Pro Max!

iphone 15 pro max

iPhone 16 Pro Max maketinin iPhone 15 Pro Max’le karşılaştırıldığı yeni sızıntı fotoğraflar paylaşıldı. Yeni Pro Max büyüyen ekran boyutuyla dikkat çekiyor.

Sızıntı kaynaklarından biri olan Majin Bu son dönemde arka arkaya iPhone 16 ailesi hakkında fotoğraflar ve videolar paylaşıyor. Majin Bu’nun yayınladığı yeni fotoğraflarda iPhone 16 Pro Max maketi, iPhone 15 Pro Max’le karşılaştırılıyor. Bariz şekilde yeni Pro Max, mevcut modelden boyut olarak daha büyük. iPhone 16 Pro Max’in 6.9 inç’lik ekrana sahip olduğu söyleniyor. iPhone 15 Pro Max’in ekran boyutu ise 6.7 inç. Bu arada iPhone 16 Pro’nun da 6.3 inç’lik ekranla geleceği rivayet ediliyor. Yeni Pro modellerinde ekran boyutunun büyüdüğü birkaç kere raporlanmıştı. Hatta bu durumu ilk olarak güvenilir kaynaklardan biri olan ekran analisti Ross Young gündeme getirmişti.

iphone 16 pro max

Daha büyük ekran tetraprizma kamera ve farklı bileşenler için yer açıyor. Şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’ların her iki modelinde de yer alacağı belirtiliyor. Apple’ın tetraprizma kamerayı normalde iPhone 15 Pro’da da kullanmak istediği, ancak telefonda yeterli alan olmadığından bu fikrinden vazgeçtiği söyleniyor.

iphone 16 pro max

Weibo kullanıcısı Instant Digital’e göre iPhone 16 Pro‘nun ekranı daha parlak olacak. İddia sahibi iPhone 16 Pro’nun 1200 nit’e kadar standart parlaklığına sahip olacağını söylüyor. iPhone 15 Pro’la karşılaştırıldığında %20’lik artış söz konusu. HDR parlaklık ise 1600 nit değerinde kalacak ve değişmeyecek.

iphone 16 pro max

iPhone 14 Pro, iPhone 13 Pro’ya göre 400 nit’e kadar daha yüksek HDR parlaklığa sahipti. Bu önemli bir artıştı. iPhone’ların standart parlaklığı iPhone 13 Pro’nun çıkmasından bu yana 1000 nit değerinde. iPhone’lardaki tipik SDR yani standart parlaklık çoğu durumda kullanılıyor. Eğer Instant Digital’in dediği doğruysa standart parlaklıktaki %20’lik artış önemli bir yükseltme olacaktır. Sızıntı kaynağı Instant Digital’in sicili de biraz karışık. Ancak geçmişte bazı verdiği bilgiler doğru çıktı.

iOS 17.5’te Garip Hata! Yıllar Önce Silinen Eski Fotoğraflar Geri Geliyor