iPhone 16 Sızıntıları Durmak Nedir Bilmiyor

iPhone 16 yeni özellikleri

iPhone 16 serisi hakkında neredeyse gün aşırı yeni bir sızıntı oluyor ya da dedikodu çıkıyor. Görünüşe göre Apple da artık bu konuyu tamamen boşvermiş vaziyette. Yeni Pro Max’in iPhone 15 Pro Max’le karşılaştırıldığı bir görsel yayınlandı.

iPhone 16‘ların çıkışı yaklaştıkça sızıntılar daha da artmaya başladı. Son haftalarda yeni modellere ait kılıflar ve maketlerle ilgili görseller sosyal medyada dolanıyor. Son olarak iPhone 16 Pro Max ve iPhone 15 Pro Max arasındaki boyut farkını ortaya koyan bir görsel yayınlandı. Yeni Pro Max biraz daha büyük ve geniş görünüyor. Daha önce birçok kez boyutların arttığı raporlanmıştı. Bu yeni sızıntı boyut söylentilerini yeniden onaylamış oluyor.

iphone 16

iPhone 16 Pro Max 6.9 inç, Pro modeli ise 6.3 inç’lik ekrana sahip olacak. Boyut artışı şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’da da kullanılmasını sağlayacak. Daha büyük boyut ekstra bileşenler için yer açıyor. Geçtiğimiz günlerde DigiTimes da tetraprizma kameranın yeni Pro modelinde olacağını onayladı. Tayvanlı lens üreticileri Largan Precision ve Genius Electronic Optical’ın (GSEO) tetraprizmanın tedarikçileri olacağı söyleniyor. Tedarik zincirine yakın kaynaklar her iki şirketin yeni iPhone’ların çıkışı için hazırlık yaptığı ve üretimi artırdığını belirtti. Largan’ın üst düzey yöneticilerinden biri olan Adam Lin kısa süre önce yaptığı açıklamada eylül – kasım ayları arasında yüksek satışlar beklediklerini söylemişti. Lin’in verdiği zaman aralığı iPhone 16’ların çıkış dönemiyle de gayet uyumlu.

Ortaya çıkarılan bir kodda tüm iPhone 16 modellerinde A18 işlemcisinin olacağı görünüyor. Yani Apple standart ve Plus modelinde A17 Pro değil, direkt olarak A18 işlemcisini kullanacak. En azından kodda bulunan tanımlayıcı model numaraları böyle olduğunu gösteriyor. Yine de Apple, A18 yongasında ayrım yapabilir. Standart ve Plus modellerinde A18, Pro ve Pro Max’te de A18 Pro kullanılabilir. Standart modellerin yongaseti daha az GPU çekirdeğine sahipken, Pro ve Pro Max’in GPU çekirdeği daha çok olabilir.

Apple’ın Hindistan’daki Satışları Artıyor