iOS 17.5’te Garip Hata! Yıllar Önce Silinen Eski Fotoğraflar Geri Geliyor

ios 17.5

Merakla beklenen iOS 17.5 güncellemesi geçtiğimiz gün yayınlandı. Fakat güncelleme yenilikleriyle değil, ilginç bir hatayla gündemde. Bazı kullanıcılar yıllar önce silinen eski fotoğrafların yeniden ortaya çıktığını belirtiyor.

Reddit ve Apple destek forumlarında yazanlara göre iOS 17.5‘ten sonra silinen eski fotoğraflar geri gelmeye başladı. Açılan konu başlıklarında problemden etkilenen tüketicilerin mesajları var. Mesela bir kullanıcı, “iPhone’u güncelledikten sonra 2021’den kalma sildiğim fotoğraflarımı yeniden galeri gördüm. Sildiğim bu fotoğraflarda iCloud’a yeni yüklendi işareti vardı” yorumunda bulundu.

Bir başkası, “2010’lardan kalma 4 fotoğrafım var ve bunlar iCloud’a yüklenen en son fotoğraflar olarak yeniden ortaya çıktı. Defalarca silmeme rağmen tekrar görünüyorlar” dedi. Diğer bir tüketicinin yazdığı şikayet mesajı da şu şekilde: “İstenmeyen ot insanın burnunun dibinde bitermiş. Sevmediğim eski fotoğraflarım telefonumda tekrar ortaya çıktı. Silinmiyorlar. Lütfen bu konuyu hemen çözün.”

ios 17.5

Bu şikayetlerin sayısı artarak devam ediyor. Neler olduğu net değil, ancak bazı fotoğrafların seneler öncesine ait olduğu göz önüne alınırsa, yakın zamanda silinen fotoğrafların geri alınmasıyla ilgili bir sorun olamaz. iPhone’da silinen fotoğraflar ve videolar, 30 gün boyunca Son Silinenler albümünde tutulur. Kullanıcılar Son Silinenler’dan fotoğrafları kurtarabilir veya kalıcı olarak silebilir. Kullanıcı herhangi bir müdahalede bulunmasa bile 30 gün sonra dosyalar kalıcı olarak kaldırılıyor.

iOS 17.5’teki sorun indeksleme hatasından, fotoğraf arşivinin bozulmasından ya da cihazlarla iCloud arasındaki bir eşzamanlama probleminden kaynaklanıyor olabilir. Belki Apple, iOS 17.3’te ortaya çıkan fotoğraf eşzamanlaması hatasını düzeltmek isterken başka bir yerleri bozdu. Daha önce iOS 17.5’in 4. betasında da benzer durumla karşılaştığını söyleyen testerlar olmuştu. Apple’ın kısa süre içinde duruma müdahale etmesi ve ara bir güncelleme çıkarması bekleniyor.

OpenAI’da Sürpriz Ayrılık