İşte İslami usullere uygun kripto para; CaizCoin!

caizcoin1

Kripto paranın haram olduğunu düşünüyorsanız şimdi size göre bir kripto para var. CaizCoin! İşte şeriata uygun kurallara göre dizayn edilen yeni nesil kripto para.

Diyanet tarafından yayınlanan bildiride kripto paraların caiz olmadığı belirtilmişti. Fakat buna rağmen CaizCoin isimli bir kripto para çıkarıldı.

Almanya’da kurulan Caizcon’in internet sitesinde yer alan metne göre, Caizcoin, “İslam alimleri tarafından İslami finans hukukuna uygun olarak” işlemlerini yürütüyor. 15 Ocak’ta ‘özel satışlara’ başlayan girişimin İslama uygun olması ise şu şekilde yorumlanmış;

İslama uyumlu olması,

Silah, tütün, yetişkin endüstrisi, alkol veya domuz eti endüstrisi gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerle iş yapmaması,

İslami Finans standartlarına uygun cüzdan ve borsaların kullanılması,

İslam ahlakına uygun kredi limitlerinin kullanılması,

İslami normlara uygun proje finansmanın sağlanması.

Ethereum ağında işlem gören Caizcoin yüksekleri hedefliyor. Kuruculara göre CaizCoin’in, 162 trilyon ABD dolarına ulaşma potansiyeline mevcut.

Şunu da dip not olarak belirtelim. Bu haber kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Dolayısıyla yatırımlarınızı kendi kurallarınıza göre yapmanız gerekiyor.

Son olarak Diyanet tarafından kripto paralarla ilgili yapılan paylaşımı da sizlere sunalım;

“Son yıllarda ortaya çıkan ve birçok çeşidi bulunan, dijital-kripto paralardan her birini kullanmanın hükmünü yukarıdaki genel ilkeler doğrultusunda değerlendirmek gerekir. Buna göre kendi özünde ciddi belirsizlikler taşıyan, aldanma ve aldatma riski ileri düzeyde olan, dolayısıyla herhangi bir güvencesi bulunmayan ve kamuoyunda saadet zinciri olarak bilinen uygulamalar gibi belirli kesimlerin haksız ve sebepsiz zenginleşmesine yol açan dijital kripto­ paraların kullanımı caiz değildir.”

Kripto paralar için vergi geliyor