Suçlular, Artan Oranda Kripto Varlıklara Yöneliyor

kripto

ABD Hazine Bakanlığı’nın yayımladığı rapora göre suçlular ve dolandırıcılar giderek daha fazla kripto varlıklara yöneliyor. 2024 Ulusal Risk Değerlendirmeleri Raporu, ABD’deki yasadışı finans faaliyetlerinin tehditlerini vurguluyor.

Rapora göre kötü niyetli aktörler nakit yanında kripto para birimlerini de kullanarak yasadışı fonları aklıyor. Hazine, çözüm önerileri içeren bir stratejik planı yakında paylaşmayı planlıyor.

Para aklama raporunda, uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelirlerin nakit temelli olmasına rağmen, sanal varlıkların kullanımının ABD kolluk kuvvetleri için endişe kaynağı olduğu ve sanal varlıkların dalgalı seyrettiğini ancak 2023 sonbaharında toparlandığını belirtti.

kripto

Sanal varlık hizmet sağlayıcılarının düzenlemelere uyması gerektiği vurgulanırken, merkezi olmayan finansın (DeFi) birçok hizmetinin düzenlemelere uymadığı ifade ediliyor. Suçluların DeFi ve çevrimiçi oyunları hedeflediği, çevrimiçi oyunların ise benzersiz para aklama riskleri oluşturduğu belirtiliyor.

Terör finansmanı raporunda, teröristlerin teknolojiye uyum sağladığı ancak bildikleri yöntemlere de bağlı kaldığı belirtiliyor. ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Ulaşmış olduğunuz bu rapor kapsamındaki gerek sözel gerekse de görsel kripto para bilgileri, ulaşılabilen ilk kaynaklardan iyi niyetle ve doğruluğu, geçerliliği, etkinliği velhasıl her ne şekil ve surette olursa olsun herhangi bir karara dayanak oluşturması hususunda herhangi bir teminat, garanti oluşturmadan yalnızca bilgi edinilmesi amacıyla derlenmiştir.

Bluesky davetiye sistemini iptal etti!