Doom serisi bitiyor mu? Kafa karıştıran ibareye yapımcılar açıklık getirdi

h6ujj5r

Doom Eternal’in ikinci DLC paketi The Ancient Gods — Part Two, bugün itibarıyla oyun severlerin beğenisine sunulacak. Bu pakette Doom Slayer, Dark Lord ile karşı karşıya gelecek ve Cehennem ile savaş sona erecek.

Tabii Doom serisi için bu ibare biraz endişe verici. Nasıl yani, bir daha yeni oyunla karşılaşmayacak mıyız? Tabii ki hayır! Yapımcılardan güzel bilgiler geldi.

“Cehennem ile savaş burada sona erecek” ne demek?

En başta belirtelim ki Doomserisi sona ermiyor, hatta gelecekte pek çok yeni üyeyle karşılaşacağımız da şimdiden müjdeleniyor.

Bu DLC paketi, Doom2016 ile başlayan hikâyenin sonu anlamını taşıyor. Hepsi bu.

DoomEternal’in Kreatif Direktörü Hugo Martin, Polygon’a konuştu ve dikkat çekici bilgiler paylaştı. Doom serisini “zaman zaman farklı yazar ve çizerler tarafından ele alınan çizgi roman serilerine” benzetti. Film örneği de verelim hatta. Tim Burton’un hazırladığı Batman evreniyle Christopher Nolan’ın hazırladığı evren çok farklıdır, değil mi?

Yani mevcut marka için her farklı ekibin farklı düşünceleri ve tarzları olabilir. Yeni nesil id Software ekibinin yaptığı da bu. Orijinal ekip varken, Doom1 ve Doom2 çıkmıştı. 2000’li yılların başında çıkan Doom3, çok farklı bir oyundu ve o ekipte de farklı kişiler vardı. Şimdi de yeni bir ekip var ve yine farklı şeyler deneniyor.

Hugo Martin, yıllar evvel Noclip’e verdiği bir röportajında, “Doom, tıpkı bir oyun hamuru gibidir. Ona pek çok farklı şekil verebilirsiniz” diyerek, ana hatları korunarak oyunun pek çok farklı hikâyeyi anlatabileceğini belirtmişti.

Martin’in bir diğer dikkat çekici söylemi ise, “Henüz en iyi Doom oyunumuzu yapmadık” şeklindeydi.

Ayrıca id Software Stüdyo Direktörü Marty Stratton da, Doom2016 öncesinde “Oyunu nasıl yapmalıyız?” konusu üzerine günlerce konuştuklarını, şimdi ise bu temeller üzerine inşa edilen çalışmaların eskiye kıyasla daha hızlandığını ekliyor.

Doom serisi bitiyor mu? Kafa karıştıran ibareye yapımcılar açıklık getirdi

Peki bundan sonra ne olacak?

Bu DLC ile Doom2016 itibarıyla başlayan hikâye bitiyor. Sonrasında, yine Slayer’ın içinde olduğu, yaratıklar ve aksiyonun bolca olduğu farklı Doom oyunları gelecek. Bu kez farklı hikâyeler anlatılacak. Örneğin, Slayer’ın Sentinel’ların evine gittiği ilk gün, sonrasında onlarla omuz omuza ilk savaşları anlatılabilir ve bu da seriye biraz daha Ortaçağ havası katabilir.

Hugo Martin: “Bu yeni DLC’yi oynadığınızda, önümüzdeki yıllarda çıkabilecek oyunlarımıza dair bazı ipuçlarını da görebilirsiniz. Slayer, bir zaman dilimine bağlı değil ve deyim yerindeyse “ölümsüz” bir kahraman. Dolayısıyla pek çok hikâye anlatabiliyoruz.”

Martin’in şu söylemi de dikkat çekici: “Sam Raimi’ye Transformers bütçesi verilse ve The Evil Dead’in devamını çekmesi istense nasıl olurdu? İşte bizim Doom hakkında hissettiklerimiz böyle.”

Asus Rog Strix Scar G733Q Gaming laptop incelemesi


Yorumlar kapatıldı.