Kripto paralar için vergi geliyor!

Kripto paralar için babasını

2021’de iyice popüler olan kripto paralar için vergi düzenlemesi geliyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Uzun bir süredir hayatımızda olan kripto paraların değeri gün geçtikçe artıyor. 2014’ten beri kripto varlıkların bir balon olduğu ve bu balonun bir süre sonra patlayacağı söyleniyor. Fakat bu sözde balon patlamak yerine hergün yeni rekorlar kırıyor.

Kripto para denildiğinde akla gelen ilk isim olan Bitcoin geçtiğimiz günlerde rekor tazelemiş ve 60.000 doların üzerine tırmanmıştı. BTC’nin yukarı yönlü kırdığı rekor diğer kripto paraların da önemli oranda değer kazanmasına zemin hazırladı.

Kripto paralar üzerinde çok fazla işlem yapıldığını keşfeden Maliye Bakanlığı konuya el attı ve kripto varlıklar için vergi düzenlemesinin geleceğini açıkladı.

Kripto paralar için vergi geliyor!

Şimdiye kadar kripto paralar üzerinden herhangi bir vergi alınmıyordu. Dolayısıyla madencilik yapanlar da kripto para borsalarında işlem yapanlar da herhangi bir vergi ödemiyorlardı.

Bu süreçten sonra vergilendirme işleminin nasıl işleyeceği de merak konusu. Madencilikle uğraşanlardan mı yoksa kripto para borsalarında al sat yapanlardan mı vergi alınacak bilinmiyor.

Dahası bu sürecin nasıl işleyeceği de belli değil. Çünkü kripto para ile al-sat yapanlar ufak kar marjlarıyla bu işlemleri gerçekleştiriyorlar. Burada işin içerisinde bir de vergi girerse bu sefer makasın biraz daha açılması gerekecek. Dolayısıyla al – sat işlemlerinin de riski artmış olacak.

İşte sıfır Polo fiyatları