Mediatek Dimensity 7000 beklenenden güçlü olacak

mediatek

Yonga seti pazarındaki iki önemli isimden biri olan MediaTek yeni üste segment yonga seti için geri sayıma geçmiş durumda. İşte konuya dair tüm detaylar.

Mediatek Dimensity 7000 beklenenden güçlü olacak. Akıllı telefon pazarında birçok üretici bulunuyor. Fakat genele baktığımızda bu üreticilerin kullandıkları yonga setlerinin aynı olduğunu söyleyebiliriz.

Hali hazırda kendi yonga setini üretebilen sadece iki isim mevcut. Apple ve Samsung. Bir süre öncesine kadar Huawei de kendi yonga setini üretebiliyordu. Fakat ARM tarafından koyulan ambargolar nedeniyle Huawei de şu anda üçüncü parti isimlerin yongalarını kullanıyor.

Pazarın geri kalanına baktığımızda ise iki isim karşımıza çıkıyor. MediaTek ve Qualcomm. Malum MediaTek yongaları genel olarak daha ucuz telefonlar tercih ediliyor. Fakat bu MediaTek yongalarının güçsüz olduğu anlamını taşımıyor.

MediaTek, 5G ile birlikte pazar ağırlığını arttırıyor

Mediatek Dimensity 7000 beklenenden güçlü olacak

MediaTek’in hali hazırda gelişim aşamasında bulunan yeni yonga seti Dimensity 7000 geçtiğimiz gün bir performans testinde ortaya çıktı. Weibo’da yer alan bilgilere göre Dimensity 7000 güç olarak Snapadragon 870 ve Snapdragon 888 arasında bir yerde bulunuyor.

Bunun yonga seti için iyi bir istatistik olduğunu söyleyebiliriz. Bu arada dip not olarak belirtelim. MediaTek’in yeni yonga seti 5nm’lik bir üretim sürecine dayanıyor. Yani henüz Qualcomm ya da MediaTek 4nm veya 3nm’lik geliştirme sürecine geçebilmiş değil. Zaten mevcut çip krizinde de bu çok mümkün görünmüyor.

iPhone 14 Pro / Pro Max, USB-C bağlantı noktasına sahip olabilir