Okullar ne zaman açılacak? Erdoğan açıkladı!

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrasında okullar ne zaman açılacak sorusuna da cevap verdi. İşte detaylar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında bazı soruları yanıtladı. Erdoğan özellikle öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen okulların ne zaman açılacağı konusundaki soru işaretlerini de giderdi.

Malum son 1 haftadır okulların hangi tarihte açılacağına dair yoğun bir bilgi kirliliği vardı. Erdoğan’ın açıklamalarıyla bu bilgi kirliliği de ortadan kalkmış oldu. Erdoğan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi.

“Kabinemizin bugünkü toplantısında değerlendirmeleri ayrıntılı bir şekilde tekrar yaptık. Uzaktan eğitim öğretimin temeli olan internete erişimin sınırlılığını dikkate alarak köy okullarında 15 Şubat’ta eğitim öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Vaka artışının artması halinde eğitim öğretime yeniden ara verilecek. 8 ve 12. sınıflarda eğitim ve öğretimin 1 Mart’ta başlaması için hazırlıklara başlanacak. 1 Mart’tan itibaren il bazında eğitim öğretimin kademeli başlamasına geçilecek.”

TRT EBA TV frekans ayarı nasıl yapılır

Okullar ne zaman açılacak? Erdoğan açıkladı!

Erdoğan’ın açıklamasından da anlaşılacağı üzere okullar köylerde 15 Şubat itibariyle açılmış olacak. Köyler haricindeki yerleşim birimlerinde ise 8. ve 12. sınıflar 1 Mart itibariyle eğitim öğretime başlayacaklar.

Diğer kademelerdeki sınıfların eğitim öğretime ne zaman geçeceği ise Mart ayının ilerleyen günlerinde belli olacak. Vaka artışındaki hızın yavaşlaması ya da vakaların azalmasıyla birlikte diğer sınıflarda da eğitim ve öğretime başlanabilecek.

Eğer vakalar tekrardan artarsa köy okulları da dahil olmak üzere tekrardan uzaktan eğitime geçilecek.

Sınavlar online mı yapılacak? İşte yanıtı