İşNet, 25. Yılını Kutluyor

İşNet

İşNet Genel Müdürü Mehmet Fahri Can, basın toplantısında yaptığı konuşmada, şirketin çeyrek asırlık sektör tecrübesini ve gelecek vizyonunu paylaştı;

1999 yılında, Türkiye İş Bankası’nın bir grup şirketi olarak çıktığımız bu yolculukta, başlangıçtaki hedefimiz, halkımızı internet ve internet bankacılığıyla tanıştırmaktı. Bugün, İşNet olarak sadece bir internet servis sağlayıcısı değil, tam anlamıyla uçtan uca bilgi teknolojileri hizmeti sunan kapsamlı bir teknoloji şirketine dönüştük. Telekom altyapısından uydu hizmetlerine, veri merkezinden bulut çözümlerine, siber güvenlikten e-Belge ve robotik otomasyon hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede çözümler sunuyoruz.

Bir kurumun ihtiyaç duyabileceği tüm teknolojik altyapı hizmetlerini tek çatı altında sunuyor, müşterilerimizin teknoloji alanındaki yolculuklarına katkı sağlamak için var gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz.

İşNet

İşnet ‘te Yüzde 138 büyüme…

Bugün itibarıyla, 100 binden fazla müşterimize, 75’ten fazla farklı hizmet sunarak uçtan uca teknoloji hizmeti sağlayan nadir şirketlerden biriyiz.

Ciroda sürekli bir büyüme kaydederek, 2023 yılında bir önceki yıla göre %138 oranında bir artış gerçekleştirdik. Son 5 yılda İş Bankası iştiraklerinde 10 kat, İş grubu dışı müşterilerde ise 7 kat büyüme sağladık. Müşteri portföyümüzün yaklaşık yarısı İş grubu şirletlerinden oluşurken, diğer yarısı ise İş grubu dışındaki şirketlerden oluşmaktadır. Hizmet ve ticari mal perspektifinden baktığımızda, hizmet tarafında grup dışı şirketlerin alımlarının daha fazla olduğunu görmekteyiz . Özellikle bankacılık, ödeme sistemleri, finans ve perakende sektörlerinde  büyümeye devam ediyoruz.

 

Son dönemde pek çok ilke imza attık:

“Bulutta İmzalama”

e-Belge alanında Türkiye’nin önde gelen entegratörlerinden biriyiz ve geniş bir müşteri kitlesine hizmet veriyoruz. Bu alandaki başarımız, dijitalleşme yolculuğunda doğru adımlar attığımızın en somut göstergelerinden biri olarak öne çıkıyor; bu kapsamda mali müşavirlerin iş yükünü hafifleten “bulutta imzalama” uygulamasını hayata geçirdik. Bu yenilik sayesinde e-Defter gönderim süreçlerini %80 oranında hızlandırarak dijital dönüşüm süreçlerine önemli bir hız kazandırıyoruz. TÜRMOB iş birliğiyle geliştirdiğimiz bu yenilik ile iş süreçlerini büyük ölçüde kolaylaştırıyoruz.

Finans Topluluk Bulutu “bluuty”

“Üç stratejik veri merkezimizle Türkiye’nin en güçlü bulut altyapısını sunuyoruz. İstanbul ve Ankara’da konumlandırdığımız, biri Türkiye’deki ilk LEED v4 Gold ve Tier 4 sertifikasına sahip Atlas veri merkezlerimiz olmak üzere müşterilerimize verimli ve güvenilir bulut çözümleri sunuyoruz.

Bu güçlü altyapının en önemli çıktılarından biri, finans sektörü için özel olarak geliştirdiğimiz “bluuty Finans Topluluk Bulutu” hizmetimiz; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) onaylı ve finans sektörünün kendine özgü ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlandı. Bu hizmetimizle, sektör regülasyonlarına tam uyumlu, güvenliği arttırılmış ve yüksek performanslı bulut çözümleri sunuyoruz.

Yerli bulut altyapısı kullanan Türkiye’nin ilk ve akıllı döküman işleme platformu

Ayrıca, UiPath ile IDP (Intelligent Document Processing) aaS çözümümüz ile yine bir ilk gerçekleştirdik.

Türkiye’nin hizmet modeliyle sunulan, yerel bulut üzerindeki ilk ve tek UiPath akıllı doküman işleme platformunu hayata geçirdik. Bu sistem, yerli bulut altyapısı üzerinden işletmelerin belge işleme süreçlerini hızlandırırken maliyetleri de düşürüyoruz.

Faturalar, sözleşmeler gibi belgeleri yapay zeka ile otomatik işliyor, el yazısını tanıma özelliğiyle belgeleri hızlıca sisteme entegre ediyor, böylece manuel iş yükünü azaltarak müşterilerimize zaman ve maliyet avantajı sağlıyoruz.

100 köye 100 İnternet Projesi –sosyal klüp te süre söyle..

İş Bankamızın 100. Yılı kapsamında 100 Köye İnternet projesiyle, internet erişimi kısıtlı 150’den fazla köye İşNet Uydu İnternet hizmeti sağladık ve bu projeyi 2024 yılında hayata geçirdik.

Yine bu yıl içinde, İşNet sosyal kulüplerimizin düzenlediği etkinliklerle Kanserli Çocuklara Umut Vakfı ve Tohum Otizm Vakfı için ortak çalışmalar da gerçekleştirdik.

İşNet Genel Müdürü Mehmet Fahri Can sözlerini, “İnsan İçin Teknoloji” diyerek, insan odaklı, insanla insan için çalışıyoruz. Çeyrek asırlık bilgi birikimimiz, geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlıyor. İletişimden buluta, siber güvenlikten robotik otomasyona kadar geniş bir yelpazede uçtan uca teknolojik çözümler sunarak, dijital dünyada müşterilerimizin en güvenilir iş ortağı olmaya devam edeceğiz. 25 yıldır bize güvenen ve destekleyen İş Bankası Grubumuza, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkürlerimi, çalışma arkadaşlarıma minnetlerimi sunuyorum.” şeklinde tamamladı.

OLED’li iPad Pro’lar Apple’a Hayal Kırıklığı Yaşattı