Samsung Galaxy Z Fold Special Edition’dan Yeni Detaylar Geldi

yeni one UI güncellemesi

Samsung, Galaxy Z Fold Special Edition’ı yakında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Son raporlar yeni katlanabilir telefonun detaylarını ortaya koydu. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Ünlü sızıntı kaynaklarından biri olan Ice Universe, Galaxy Z Fold Special Edition‘ın daha az görünür ekran kırışıklığına sahip olacağını ve her zamankinden daha iyi olacağını belirtti. Ekran analisti olan Ross Young da daha az kırışıklık konusuna açıklık getirdi. Young bu durumun Samsung’un UFG (Ultra Foldable Glass) teknolojisine geçmesinden kaynaklandığını söyledi. UFG veya Türkçe adıyla ultra katlanabilir panel, Koreli teknoloji devinin uzun zamandır üstünde çalıştığı teknolojiydi ve yakın zamanda telefonlarda kullanılacağı raporlanmıştı.

Samsung, Galaxy Z Fold Special Edition’ı 25 Ekim’de piyasaya sürecek. Ancak şirket telefonu muhtemelen Güney Kore ve Çin’de çıkaracak. Belki daha sonra diğer ülke pazarlarına da gelebilir.

Galaxy Z Fold Special Edition

Galaxy Z Fold SE, Galaxy Z Fold6’la benzer bir tasarıma sahip, ancak gözle görülür biçimde daha ince olacak. Söylenenlere göre cihaz açıldığında 4.9 mm, katlandığında da 10.6 mm kalınlığında. Telefonun 8 inç’lik katlanabilir ekran, 6.5 inç’lik kapak ekranı ve 200 MP ana kamerayla gelmesi bekleniyor.

Samsung’un ince tasarım stratejisi sadece Galay Z Fold serisiyle sınırlı değil. Güney Kore medyasından The Elec’e göre Samsung gelecek sene S25 FE’yi piyasaya sürecek, fakat Slim model olarak çıkaracak. Kaynak S25 FE’nin geçenlerde tanıtılan Galaxy S24 FE gibi 6.7 inç’lik ekrana sahip olduğunu da söyledi. Tasarım nasıl daha ince olacak? Samsung telefonun pilini daha geniş alana yayarak tasarımı inceltebilir. Ayrıca iç kısımda biraz değişiklik yapabilir.

GTA Online’da Rekor Kırıldı