Nvidia Yeniden Rekora Koşuyor

NVIDIA Nvidia

Yapay zeka odaklı yeni nesil çipi Blackwell’in gösterilen yoğun talep, Nvidia hisselerinin yeniden rekor seviyelere fırlamasını sağladı.

Geçtiğimiz yıl yapay zeka alanında yaşanan patlama, teknoloji dünyasında dengeleri bir anda değiştirdi. Bu alana öncülük eden şirketler bir anda teknoloji dünyasının en hızla büyüyen şirketlerine dönüştü. Bunun en önemli örneği ise NVIDIA oldu. Amerika merkezli GPU üreticisi, kısa sürede değerine değer kattı ve Apple’ı bile geçecek noktaya ulaşarak inanılmaz bir başarıya imza attı.

Yatırımcıların son dönemde yapay zeka alanında frene basması Nvidia’ya değer kaybettirmiş olsa da bu durum pek uzun sürmedi. Çünkü şirket yeniden yükselişe geçmiş durumda. Bu yükselişin sebebi ise şirketin yapay zeka odaklı yeni nesil çipi Blackwell’e talebin son derece yüksek olması.

nvidia blackwell

Nvidia’nın hisseleri ekim ayı içerisinde yüzde 13 arttı. Şirket bu performansını korursa, haziran ayından beri en iyi ayını geçirmiş olacak. Bu da şirketin son dönemdeki düşüş trendinde kaybettiği değeri büyük ölçüde geri kazanacağı anlamına geliyor ki bu da şirketin değerinin yeniden rekor seviyelere çıkacağını gösteriyor.

Nvidia CEO’su Jensen Huang, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak Blackwell çipinin seri üretime geçtiğini ve bu çipe çılgınca bir talep olduğunu duyurdu. Öyle ki şirketin önümüzdeki aylarda üreteceği Blackwell çiplerinin tamamı daha şimdiden satılmıştı. Huang’in bu açıklaması, yatırımcıların şirkete olan güvenini yeniden tazelerken, şirket hisselerinin de yeniden tırmanışa geçmesini sağladı.

Amazon Prime Gaming Ekim Ayında 28 Oyunu Ücretsiz Veriyor