OLED’li iPad Pro’lar Apple’a Hayal Kırıklığı Yaşattı

ipad pro

Apple’ın büyük umutlarla piyasaya sürdüğü OLED ekranlı iPad Pro’lar beklentilerin altında kaldı görünüyor. Bu konuyu detaylı şekilde ele alan yeni bir analiz raporu yayınlandı.

Yeni iPad Pro‘lar bu sene mayıs ayında piyasaya sürüldü. 11 ve 13 inç’lik iki modele sahip olan tabletlerde OLED ekran ve M4 işlemcisi yer alıyor. M4 yongasının kullanıldığı ilk Apple ürünü. 2024 sonuna kadar 10 milyon iPad Pro’nun sevk edilmesi bekleniyordu. Ancak pazar araştırma firması Display Supply Chain Consultants (DSCC) son analiz raporunda sevkiyatın 6.7 milyon olacağını belirtti. Sevkiyatın düşmesi ise talebin azaldığını ortaya koyuyor. Diğer bir deyişle tüketiciler yeni iPad Pro’lara pek ilgi göstermedi.

DSCC’den tanıdık bir isim olan ekran analisti Ross Young, 11 inç’lik modelin sevkiyatının bir önceki çeyreğe kıyasla 3. çeyrekte %40, 4. çeyrekte de %30 daha azalacağını söyledi. 13 inç’lik model ise daha sert düşüş yaşayacak. Young, 13 inç’lik tabletin 3. çeyrekte %50, 4. çeyrekte %90’ın üzerinde düşüşle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

ipad pro

Peki yeni iPad Pro’lar neden düşük talep gördü? 11 inç’lik model 999 dolar, 13 inç’lik olan da 1299 dolardan başlayan fiyatlara sahip. Yüksek fiyat, tabletleri akıllı telefonlar ya da bilgisayarlar için tamamlayıcı bir cihaz olarak gören potansiyel tüketicilerin caydırıyor olabilir. Bu bağlamda M4 işlemcisinin ve gelişmiş OLED ekran teknolojisinin de tüketiciler üzerinde etkileyici olmadığını söyleyebiliriz. Tüketicilerin mevcut tabletini yeni nesil iPad Pro’larla değiştirmek istememesi, iPadOS’in sınırlamaları da düşük talebin arkasındaki faktörlerden olabilir.

Bununla birlikte Ross Young, OLED’li MacBook’lar için oldukça iyimser. Young, OLED ekranların PC üreticileri tarafından giderek daha fazla benimsendiğini ve tabletlere kıyasla daha güçlü talep beklediğini açıkladı. Analist daha önce yayınladığı öngörü raporunda da 14 ve 16 inç’lik OLED’li MacBook Pro’ların 2026’da çıkabileceğini ileri sürmüştü.

Samsung Galaxy S26’nın İpi Çekildi