Google Türkiye’de neden çöktü? (Güncelleme)

Google

Türkiye’de Google ve Google servislerinin tamamına erişim sağlanamıyor. Bu sorun sunucu kaynaklı mı yoksa yeni gelişmeler mi yaşanıyor?

Rekabet Kurumu ile Google arasında geçtiğimiz günlerde başlayan anlaşmazlığın ilk kurbanı Android olmuştu. Şimdiki süreçte ise Google’a Türkiye’de erişmek mümkün değil. Google’ın bünyesinde yer alan YouTube, Gmail, Haritalar ve diğer servisler an itibari ile Türkiye’de kullanılmıyor.

Rekabet Kurumu Android anlaşmazlığını hakkında açıklama yaptı!

Bu erişim sorununun sunucu kaynaklı olduğu söyleniyor. 2020 yılında suncularını Türkiye’ye taşıyacak olan internet devinin ülkemizde komple engellenme gibi bir ihtimali bulunmuyor. Bu yüzden içiniz rahat olabilir. Şimdilik Google’ın ve servislerinin neden çöktüğü bilinmiyor. Muhtemelen ilerleyen saatlerde yaşanan sorun ile ilgili bir açıklama gelecektir.

Google

Gelen yeni bilgilere göre; internet ve teknoloji devinin sunucu kaynaklı bir sorun yaşadığı bu yüzden servislerinin geçici olarak kullanılmadığı söyleniyor. Resmi açıklama gelene kadar beklemekte fayda var. Umarız bu söylendiğiz gibi sunucu kaynaklı bir hatadır. Aksi durumda internet devinin Türkiye’de engellenmesi gibi bir olay, ülkemiz açısından büyük bir kayıp olur.

Güncelleme: Google’dan aldığımız bilgiye göre yaşanan sorun sunucu kaynaklı olup yakın zamanda düzeltilecek.

Güncelleme 2: Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı, Eski BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Twitter üzerinden açıklamada bulundu.

Güncelleme 3: Google’dan da resmi açıklama geldi.

“Google’ın Bulgaristan’daki ağı üzerinde yönlendirilmiş olan trafikte yaşanan birden fazla eşzamanlı fiber kesintisi sorunu, etkilenen tüm kullanıcılar için Türkiye Saati ile 13:36 (ABD / Pasifik zamanı ile 19 Aralık 2019 02:36) itibarı ile tamamen çözülmüştür. Bu süre içinde, Google hizmetlerine Bulgaristan ağ bağlantı noktamız üzerinden erişen kullanıcılar, sözkonusu Google hizmetlerine ulaşamamıştır. 

Sorunun çözümüne kadar geçen sürede gösterdiğiniz sabır için teşekkür ederiz.  Sorunun temel nedenini belirlemiş ve etkilenen trafiği, ağımızın sorundan etkilenmiş olan kısımlarının etrafına yönlendirmiş durumdayız. Konuyla ilgili dahili bir araştırma sürdürüyoruz. İleriki bir tarihte ayrıntılı bir olay özetini de paylaşmış olacağız. “


Yorumlar kapatıldı.