İran-İsrail Gerilimi ile Bitcoin 59.500 Dolara Geriledi

Bitcoin gizliliği ve spot güvenliği arttırdı! Fed başkanı btc

Kripto para piyasalarında cuma akşamı büyük bir düşüş oldu ve benzer bir durum cumartesi günü tekrarlandı. Bitcoin geriledi.

Bitcoin, cuma akşamına kadar 70.000-71.000 dolar seviyelerinde istikrarlı bir seyir izlerken ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarında önemli bir değişiklik öngörmeyen açıklamaları ve İran ile İsrail arasındaki gerilim sonrası Bitcoin birkaç dakika içinde 65.000 dolara düştü, yaklaşık 900 milyon dolarlık likidasyonla 300.000 yatırımcıyı etkiledi.

Bitcoin bir miktar toparlanarak 67.000 dolara çıktı ancak daha sonra birkaç saat içinde 59.500 dolara kadar çekilerek haftalık en düşük seviyesine geriledi. Altcoinler daha da büyük kayıplar yaşadı; SOL, XRP, BNB, DOGE, SHIB, AVAX gibi birçok altcoin çift haneli düşüşler gösterdi.

Toplam kripto para piyasası değeri bir günde yaklaşık 200 milyar dolar ve cuma sabahından bu yana 400 milyar dolar azaldı. 220.000 yatırımcı daha likide edildi ve aynı zaman diliminde kaybın toplam değeri 1.8 milyar dolar oldu.

Bitcoin boğa koşusu

Hong Kong, kripto merkezi olma yolunda ilk spot BTC ve Ethereum ETF’lerini onayladı

Hong Kong bölgeyi bir kripto merkezi haline getirme amacıyla pazartesi günü birkaç spot BTC ve Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu onayladı.

China Asset Management, Harvest Global Investments, Bosera Varlık Yönetimi ve HashKey Capital, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’ndan çeşitli onaylar aldı. Bu kuruluşlar, OSL ve BOCI International işbirliği ile ETF’ler çıkaracaklarını duyurdu.

Bosera ve HashKey, yatırımcıların doğrudan Bitcoin ve Ethereum kullanarak ETF hisselerine abone olabileceği ETF’ler sunacak. Bu gelişmeler, Hong Kong’un uluslararası finans merkezi olarak statüsünü güçlendirmeyi amaçlıyor.

bitay değerinde Bitcoin'i yanlışlıkla kaybetti!

BTC madencileri halving sonrası 5 milyar dolarlık BTC satabilir

 Bitcoin madencilerinin halving sonrasında 5 milyar dolar değerinde BTC’i piyasaya sürebilecekleri belirtiliyor. Bu süreç, madencilik ödüllerinin yarı yarıya düşmesiyle tetikleniyor ve genellikle BTC fiyatlarının bir süre sabit kalmasına yol açıyor.

10x Research’ten Markus Thielen, madencilerin bu satışlarının dört ila altı ay sürebileceğini ve BTC’in Ekim ayına kadar büyük bir yükseliş göstermeyebileceğini belirtiyor. Halving’e kadar madencilerin BTC stoklaması, arz-talep dengesini bozarak fiyatları artırıyor.

Ancak Thielen, altcoinlerin bu durumdan negatif etkilenebileceğini ve önemli bir ralli için altı ay beklenmesi gerektiğini ifade ediyor. Marathon gibi büyük madencilik firmalarının gelir düşüşünü engellemek için birikimlerini kademeli olarak satacağı tahmin ediliyor.

Nothing Phone (2a) inceleme: Son dönemin en dikkat çekici telefonu elimizde!