iQOO Z9 Turbo+’ın Tanıtım Afişi Paylaşıldı

iQOO Z9 Turbo

iQOO Z9 serisinin çok yakında resmi olarak tanıtılacak yeni üyesi iQOO Z9 Turbo+’ın tasarımını gözler önüne seren tanıtım afişi paylaşıldı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, nisan ayında piyasaya sürdüğü Z9 serisini büyütmeye devam ediyor. Şu ana kadar iQOO Z9, Z9x ve Z9 Turbo gibi farklı modeller çıkaran şirket, çok yakında bunlara bir de Turbo+ modelini ekleyecek. Son günlerde pek çok söylenti ve sızıntıya konu olan Turbo+, bu kez doğrudan iQOO’nun yaptığı bir paylaşımla gündeme taşındı. Şirket tarafından paylaşılan tanıtım afişi, iQOO Z9 Turbo+’ın tasarımını ilk kez net bir şekilde görmemizi sağladı. Telefon, tahmin edildiği gibi iQOO Z9 Turbo ile neredeyse birebir aynı tasarıma sahip.

iQOO Z9 Turbo+

iQOO Z9 Turbo+ sadece tasarımıyla değil teknik özellikleriyle de iQOO Z9 Turbo ile oldukça benzer olacak. Plus modelinin standart Turbo’dan en büyük farkının yonga seti olacağı söyleniyor. Daha önce gelen bilgilere göre, Snapdragon 8s Gen 3  yonga setinden güç alan Turbo’nun aksine Turbo+ modeli MediaTek’in Dimensity 9300 Plus yonga setini kullanacak. Dimensity 9300 Plus, şu anda piyasadaki en güçlü MediaTek yonga seti. Tabii bu durum, Dimensity 9400’ün önümüzdeki ayın başında çıkmasıyla değişecek.

iQOO Z9 Turbo orta segment bir telefon olsa da gerek tasarımı gerekse teknik özellikleriyle amiral gemisi telefonlara oldukça yakın bir yerde duruyordu. iQOO Z9 Turbo+, üst segmentle aradaki farkı daha da kapatacak.

Daha önce gelen bilgilere göre Turbo gibi Turbo+ da 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak. FHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 144Hz olacak. Bu ekranın üzerinde 16 megapiksellik selfie kamerası yer alacak. Telefonun 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacağı söyleniyor. Bu bataryanın şarj hızının 80W olacağı ise geçenlerde gelen sızıntıyla birlikte kesinleşti.

Huawei Mate XT Tanıtıldı: Üç Kez Katlanabilen İlk Telefon