iPhone 16’ların RAM Miktarı Ortaya Çıktı

Apple

Apple, iPhone’ların RAM miktarını hiçbir zaman açıklamaz. Fakat yeni bir rapor iPhone 16’larda ne kadar RAM olduğunu açığa çıkardı.

Apple‘ın klasik huyu vardır, yeni bir iPhone modeli tanıttığı zaman RAM miktarından bahsetmez. Telefonda ne kadar RAM olduğu ancak cihaz piyasaya çıktıktan sonra yapılan testlerde belirlenir. Dün gerçekleşen etkinlikte Apple tabii ki iPhone 16’ların RAM özelliklerini es geçti. Ancak MacRumors sitesi iPhone 16’ların Apple Intelligence için 8 GB RAM’e sahip olduğunu ortaya çıkardı. Bu bilgi iSoftware Updates nickli Twitter kullancısının yardımıyla Xcode 16’dan elde edildi. Xcode, Apple işletim sistemlerine uygulama geliştirmek için kullanılıyor. Yani geliştirici aracının kendisi oluyor.

Apple

iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus’a kıyasla ek 2 GB RAM’le donatılmış. iPhone 16 Pro ve Pro Max’in RAM kapasiteleri ise iPhone 15 Pro ve Pro Max’le aynı.

Yeni RAM kapasiteleri şu şekilde:

iPhone 16: 8GB
iPhone 16 Plus: 8GB
iPhone 16 Pro: 8GB
iPhone 16 Pro Max: 8GB

iPhone 15’lerdeki RAM kapasiteleri de şöyle:

iPhone 15: 6GB
iPhone 15 Plus: 6GB
iPhone 15 Pro: 8GB
iPhone 15 Pro Max: 8GB

Aynı Xcode dosyaları geçtiğimiz sene ve ondan önceki senelerde çıkan iPhone’ların RAM kapasitelerini doğru şekilde göstermişti. Yeni iPhone’lar 13 Eylül’de ön siparişe açılacak, 20 Eylül Cuma günü de satışa sunulacak.

iQOO Z9 Turbo+’ın Tanıtım Afişi Paylaşıldı