iQOO Z9 Turbo’nun Özellikleri ve Çıkış Tarihi Netlik Kazandı

iQOO Z9

Kısa süre önce tanıtılan iQOO Z9’un daha gelişmiş özelliklere sahip versiyonu olan iQOO Z9 Turbo’nun teknik özellikleri ve çıkış tarihi netlik kazandı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası iQOO, merakla beklenen yeni telefonu iQOO Z9’u kısa süre önce kullanıcılarla buluşturdu. Ancak şirketin Z9 serisine yönelik planları henüz tamamlanmış değil. Son günlerde gelen sızıntılar, iQOO Z9 Turbo adını taşıyan daha gelişmiş bir modelin de yolda olduğunu ortaya çıkardı. Gelen bilgilerde, Turbo modelinin nisan ayı içinde çıkacağı söyleniyordu. Bu bilgi dün vivo tarafından doğrulandı.

vivo yöneticisi Jia Jingdong, merakla beklenen iQOO Z9 Turbo’nun nisan ayı içinde resmi olarak tanıtılacağını duyurdu. Jingdong şimdilik net bir tarih vermekten kaçındı ama telefonun teknik özelliklerine dair bir iki önemli detayı netliğe kavuşturdu.

Jia Jingdong tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Z9 Turbo, gelen sızıntılarda da belirtildiği üzere Snapdragon 8s Gen 3 yonga setini kullanacak. Telefona dair netlik kazanan bir diğer detay da 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacağı. vivo yöneticisi, bu yeni modeli bir tür iQOO 12 Lite olarak görmenin yanlış olmayacağını söylüyor. Yani telefon bir Z modeli olmasına rağmen iQOO’nun amiral gemisi telefonlarına yakın özelliklere sahip olacak.

Turbo modeli standart modelde olmayan bir soğutma sistemine sahip olacak. Jingdong, telefonun 144 Hz yenilenme hızına sahip bir ekranı olacağını ve bu ekranın pek çok oyunda 120 fps sunabileceğini söylüyor.

iQOO Z9 Turbo

Android 15 Masaüstü Moduyla Dikkat Çekecek