Realme’den Yeni Telefon Serisi: Realme P1

realme p1 2

Realme yepyeni bir telefon serisi başlatıyor. Bu serinin ilk modelleri olacak Realme P1 ve P1 Pro’nun özellikleri ve çıkış tarihleri belli oldu.

Hatırlarsanız birkaç gün önce Realme’nin yeni bir telefon serisi çıkarmaya hazırlandığı haberini sizinle paylaşmıştık. Şirket yepyeni bir telefon serisinin yolda olduğunu duyurmuş, fakat herhangi bir detay paylaşmamıştı. Neyse ki beklenen bu açıklama da sonunda geldi. Realme’nin sözünü ettiği bu yeni akıllı telefon serisi Realme P serisi olacak. Bu serinin ilk modelleri olacak Realme P1 ve P1 Pro ise önümüzdeki günlerde kullanıcılarla buluşacak.

Realme P serisi adını “Power” yanı “Güç” ifadesinden alıyor. Realme lansmanı Hindistan’da gerçekleştirilecek olan bu yeni serinin güç odaklı bir telefon serisi olacağını söylüyor.

Realme P1

Realme P1 serisi 15 Nisan’da resmi olarak tanıtılacak. Telefonun teknik özellikleri de bu etkinlikte detaylı şekilde açıklanacak. Ancak şirketin Hindistan’daki internet sitesinde açtığı yeni sayfalar, telefona dair ilk detayların ortaya çıkmasını sağladı. Öte yandan telefonun tasarımını gözler önüne seren videolar da gün yüzüne çıkmış oldu.

Realme P1 Pro, Snapdragon 6 Gen 1 yonga setinden güç alacak. Realme, bunun, bu fiyat aralığında bir telefonda sunulan en iyi Snapdragon yonga seti olacağına dikkat çekiyor. Pr serisinin standart modeli ise Dimensity 7050 yonga setini kullanacak.

P1 Pro, 5000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Bu bataryanın şarj hızı ise 45 W olacak. Standart model de 45 W şarj hızıyla geliyor ama bu modelin batarya kapasitesi şimdilik belirsizliğini koruyor. Her iki model de kırmızı ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle satışa sunulacak.

Her iki model de 120 Hz yenilenme hızına sahip AMOLED ekranlara sahip olacak. Ancak ekran boyutları henüz netlik kazanmış değil.

 

 

Android 15 Masaüstü Moduyla Dikkat Çekecek