iQOO Z9, Çıkışından Önce Amazon’da Görüldü

iQOO Z9

Çok yakında piyasaya sürülecek olan iQOO Z9’un Amazon’da açılan sayfası, telefonun çıkışından önce tüm detaylarıyla görülmesini sağladı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirkette şu anda gözler iQOO Neo 9’a çevrilmiş olsa da şirketin bu ay piyasaya süreceği tek telefon Neo 9 değil. Çünkü bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden iQOO Z9’un da önümüzdeki günlerde resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Amazon Hindistan’da telefonun sayfasının yayına alınması da Z9’un çıkışının iyiden iyiye yaklaştığını gösteriyor.

Öte yandan daha lansmanı gerçekleşmeden telefonun Amazon sayfasının açılması, yonga seti ve kamerası gibi iQOO Z9’a dair merak edilen bazı kilit detayların daha şimdiden netlik kazanmasını sağladı.

iQOO Z9 1

Android 14 tabanlı Funtouch OS 14 işletim sistemini kullanan telefon, MediaTek’in Dimensity 7200 yonga setinden güç alıyor. Geçtiğimiz günlerde Geekbench veri tabanında ortaya çıkan bu bilgi, Amazon tarafından doğrulanmış oldu. Telefonda bu yonga setine 8 GB RAM eşlik ediyor. Amazon’da yer alan bilgiler sayesinde netlik kazanan bir diğer detay da, telefonun arka kamerasının ana lensinin 50 megapiksellik Sony IMX882 olacağı.

Telefonun diğer özellikleri henüz netlik kazanmadı ama daha önce gelen bilgiler iQOO Z9’un 1.5K çözünürlükte OLED bir ekrana sahip olacağını ve 6000 mAh’lık bir bataryayla geleceğini gösteriyor.

OnePlus Watch 2’nin Çıkış Tarihi ve Özellikleri Netlik Kazandı