iQOO 13 Serisinin Çıkış Tarihi Belli Oldu

iQOO 13 2

iQOO 13 hakkında yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. Gelen son sızıntıyla birlikte telefonun kamera özellikleri netlik kazandı.

Bildiğiniz gibi Qualcomm, yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Elite’i 21 Ekim’de resmi olarak tanıtacak. Snapdragon 8 Elite’in çıkışıyla birlikte, amiral gemisi akıllı telefonlar da üst üste gelmeye başlayacak. Bu yüzden ekim ayının son haftasının akıllı telefon dünyası için oldukça yoğun geçmesi bekleniyor. Nitekim gelen son haberler, iQOO’nun da yeni amiral gemisi akıllı telefonunu bu dönemde piyasaya süreceğini gösteriyor.

vivo’nun alt markası olan iQOO, bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemi meşgul eden iQOO 13 serisini ekim ayının son haftasında tanıtacak. Akıllı telefon pazarına dair sızıntılarıyla tanınan Digital Chat Station hesabının paylaştığı bilgilere göre, iQOO 13 serisi 29 Ekim’de resmi olarak tanıtılacak.

iQOO 13

iQOO 13, yukarıda da belirttiğimiz gibi Snapdragon 8 Elite, ya da bugüne kadar kullanılan adıyla Snapdragon 8 Gen 4 yonga setinden güç alacak. Daha önce gelen bilgilere göre telefon 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak. Bu bataryada hem 100 W hızlı şarj özelliği hem de 50 W kablosuz şarj özelliği bulunacak. iQOO’nun yeni amiral gemisi, metal bir gövdeye sahip olacak. Ancak telefonun ön ve arka paneli cam olacak. Digital Chat Station hesabı tarafından paylaşılan bilgilere göre iQOO 13’ün ekranı BOE tarafından üretilecek. BOE’nin ürettiği bu LTPO ekran, 2K çözünürlükte olacak. Ekranın yenilenme hızının 144 Hz olacağı söyleniyor ki bu 2023’ün amiral gemilerinden alışık olduğumuz 120 Hz’nin üstünde.

Telefonun arka kamerası 50 megapiksellik üç lense sahip olacak. 50 megapiksellik ana lense 50 megapiksellik geniş açılı lens ile 50 megapiksellik telefoto kamera eşlik edecek. Hatırlarsanız iQOO 12’de 64 megapiksellik bir telefoto kamera vardı. Yani telefoto kamera 64 megapikselden 50 megapiksele düşüyor. Ancak 50 megapiksellik bu lensin aslında daha gelişmiş bir sensör kullanacağı söyleniyor.

GeForce Now’a Ekim Ayında 22 Yeni Oyun Eklenecek