iQOO 12 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

iQOO 12 Pro

Önümüzdeki yılın ilk aylarında kullanıcılarla buluşması beklenen iQOO 12’nin teknik özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bir yandan Z serisine yeni modeller eklemeye devam eden şirket, çok yakında asıl akıllı telefon serisine geri dönecek ve asıl serisine iki yeni model ekleyecek. Bildiğiniz gibi iQOO 12 ve 12 Pro adını taşıyan bu telefonlar bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme taşınıyor. Bugün de iQOO 12’nin teknik özelliklerine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

vivo telefonları genelde kameralarıyla dikkat çeken telefonlar olsa da iQOO için aynısını söylemek pek mümkün değildi. Ancak görünen o ki iQOO 12 serisiyle birlikte bu durum değişecek. Çünkü Digital Chat Station tarafından paylaşılan son bilgiler, iQOO’nun amiral gemisi akıllı telefonlarında kamera özelliklerinin kayda değer ölçüde değişmek üzere olduğunu gösteriyor.

iqoo 12 pro

iQOO’nun yeni akıllı telefonunda 64 megapiksellik bir telefoto kamera olacak. Telefondaki bu telefoto kameranın OmniVision OV64B lensini kullanacağı söyleniyor. OmniVision OV64B lenste 5x zoom özelliği bulunuyor. Öte yandan kamera sisteminin ana lensi de yine OmniVision’dan gelecek ve 50 megapiksel olacak. Telefonun üçlü arka kamerasının son parçası olacak geniş açılı lens hakkında şimdilik ortaya çıkan bir bilgi yok. Ama onun da önceki modellerde de kullanılan 150 derece görüş açısı olan 50 megapiksellik geniş açılı lens olacağı tahmin ediliyor.

Digital Chat Station tarafından paylaşılan yeni bilgilere göre iQOO’nun yeni telefonu 2K çözünürlükte E7 OLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın yenilenme hızı ise 144 Hz olacak. Bugün ortaya çıkan bir diğer detay da telefonda 200 W hızlı şarj özelliği olacağı bilgisi.

Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak telefonda RAM seçeneklerinin 24 GB’a kadar çıkabileceği söyleniyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 1 TB olacak.

Apple, düşük maliyetli bir MacBook çıkarabilir