iQOO 13’ün Özellikleri Ortaya Çıktı

iQOO 13

Hazırlıklarına şimdiden başlanan iQOO 13’ün teknik özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Telefon Qualcomm’un yeni yonga setini kullanacak.

vivo’nun alt markası olan iQOO, özellikle son yıllarda akıllı telefon pazarında önemli bir aktör haline geldi. Her yıl dikkat çekici telefonlar çıkararak kullanıcı kitlesini genişleten şirket, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Neo serisine yeni bir model daha ekleyen şirket, şimdi de iQOO 13 serisi üzerinde çalışmalara başlamış durumda.

Hatırlarsanız iQOO 12, geçtiğimiz yılın aralık ayında piyasaya sürülmüştü. Bu yüzden iQOO 13’ün de benzer bir dönemde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yani telefonun çıkışına daha uzunca bir süre var. Ancak iQOO daha şimdiden hazırlıklara başladığı için telefona dair ilk detaylar da şimdiden ortaya çıkmaya başladı. Gelen son sızıntıyla birlikte iQOO 13’ün teknik özelliklerine dair ilk detayları öğrenme şansı yakaladık.

iQOO 13 2

Akıllı telefon dünyasıyla ilgili doğru çıkan sızıntılarıyla tanınan Digital Chat Station hesabı tarafından paylaşılan bilgilere göre telefon, Qualcomm’un ekim ayında çıkaracağı yeni nesil yonga seti Snadpragon 8 Gen 4’ten güç alacak. Normalde hem standart modelde hem de Pro modelinde bu yonga setinin kullanılması bekleniyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde gelen sızıntılar, bu yıl bir Pro modeli çıkmayabileceğini gösterdi. Öte yandan telefonda bu yonga setine 16 GB RAM ile 1 TB dahili depolama alanının eşlik edeceği söyleniyor.

Daha önce gelen söylentilerde standart modelin 1.5K çözünürlükte bir ekrana sahip olacağı, Pro modelinin ise 2K’lık bir ekran kullanacağı söyleniyordu. Ancak paylaşılan son bilgiler, standart modelin 2K’lık bir ekranı olacağını söylüyor. Bu da bir Pro modeli çıkarılmayacağı iddiasını destekliyor. Görünüşe bakılırsa iQOO aslında Pro modeli değil standart modeli iptal etmiş ve normalde Pro adıyla çıkaracağı telefonu doğrudan iQOO 13 olarak çıkarmaya karar vermiş. Çünkü sızdırılan özellikler daha önce Pro modeline atfedilen özelliklerle aynı.

iQOO 13’ün batarya kapasitesi netlik kazanmamış olsa da telefonun büyük bir bataryaya sahip olacağı ve 120W hızlı şarj özelliğiyle geleceği konuşuluyor. Daha önce gelen bilgiler, bu yılın ikinci yarısında çıkacak pek çok telefonda 6000 mAh’lık bataryalar göreceğimizi söylüyordu. Muhtemelen iQOO’nun yeni amiral gemisi de bu telefonlardan biri olacak.

Motorola Edge 2024 Resmen Tanıtıldı