iQOO 11 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

iQOO 11

Çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen iQOO 11’in teknik özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markalarından biri olarak 2019 yılında kurduğu iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Bir yandan Neo 7 serisinin yeni üyelerini çıkarmaya hazırlanan iQOO, bir yandan da yeni amiral gemisi akıllı telefonu iQOO 11’in çıkışı için hazırlıklarını sürdürüyor.

Hatırlarsanız iQOO, daha önce yaptığı açıklamada, yeni amiral gemisi akıllı telefonunun Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini kullanacağını doğrulamıştı. Şirket telefonun diğer özellikleri hakkında çok fazla detay paylaşmaktan çekinmiş olsa da gelen son sızıntı sayesinde telefonun diğer özellikleri hakkında da yeni detaylar ortaya çıktı.

iQOO 11 1

Gelen bu son sızıntıyla birlikte iQOO 11’in Samsung’un E6 ekran teknolojisini kullanacağı bir kez doğrulanmış oldu. Telefon 6.78 inçlik bir ekrana sahip olacak. 1440 x 3200p çözünürlüğündeki bu ekranın yenilenme hızı ise 144 Hz olacak. Hatırlarsanız iQOO 10, E5 ekrana sahipti. Yenilenme hızı ise 120 Hz’ydi. Yani telefon ekran boyutu ve çözünürlüğü olarak iQOO 10’dan farklı olmasa da yeni ekran teknolojisini kullanması ve yenilenme hızıyla öncülünü gölgede bırakacak.

Kamera tarafına geldiğimizde karşımıza üçlü bir arka kamera sistemi çıkıyor. Bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona 13 megapiksellik geniş açılı bir lens ve 8 megapiksellik makro lens eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 16 megapiksel.

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde telefon sertifika alırken görülmüş bu sayede telefonun batarya detayları netlik kazanmıştı. iQOO 11, 5000 mAh’lık bir bataryayla geliyor. Telefonun şarj hızı ise 120W.

iQOO’nun yeni telefonlarını ne zaman tanıtacağı şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak telefonların bir kez daha görülmüş olması çıkışının yakın olduğunu gösteriyor.

Twitter her an çökebilir; çalışanlar işi bıraktı