Sevilen Assassin’s Creed oyunu Steam’den kaldırıldı

Assassin's Creed Black Flag

Assassin’s Creed serisinin en sevilen oyunlarından olan Black Flag’in Steam’den kaldırılması, yeniden yapım iddialarını güçlendirdi.

Assassin’s Creed serisi şu sıralar bu yıl bitmeden oyunseverlerle buluşacak olan yeni oyunu Mirage ile gündemde olsa da aslında perde arkasında Assassin’s Creed serisi için heyecan verici gelişmeler yaşanıyor. Bir yandan Mirage’dan çok daha büyük prodüksiyonlu bir oyun olan Red kod adlı yeni oyun için çalımalar sürerken, bir yandan da serinin en sevilen oyunlarından biri olan Black Flag’in yeniden yapımının hazırlandığı konuşuluyor. Bu hafta Steam’de yaşanan bir gelişme, Black Flag yeniden yapımı iddialarını daha da güçlendirdi.

ac 4 black flag

2013 yılında çıkan ve oyunseverlere bir korsan oyunu deneyimi de yaşatmasıyla beğeni toplayan Assassin’s Creed: Black Flag, bu haftaya kadar Steam üzerinden satın alınabiliyordu. Ancak bu hafta Steam’de oyunu oynamak isteyenler sürpriz bir gelişmeyle karşılaştı. Çünkü her ne kadar Black Flag’in Steam’deki sayfası hala duruyor olsa da oyun artık Steam üzerinden satın alınamıyor.

Ubisoft’un sevilen oyununu Steam’den kaldırmış olması, yeniden yapımın yolda olduğu ihtimalini güçlendiriyor. Çünkü bildiğiniz gibi stüdyolar zaman zaman yeniden yapımını çıkaracakları oyunun eski versiyonunu satıştan kaldırabiliyor. Bu yüzden Black Flag’in bu hafta Steam’den kaldırılması da bu yönde bir hamle olarak değerlendiriliyor. Ancak Ubisoft henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmış değil.

Apple, düşük maliyetli bir MacBook çıkarabilir