Apple’dan gerekli onayı aldı! Sırada iPhone SE 4 olabilir

123 5

BOE planlanandan biraz geç olsa da iPhone 15’in ekran üretiminde sorumlu isimlerden biri oldu. Uzmanlara göre bu gelişme BOE’nin iPhone SE 4’ün tedariğinde de pay sahibi olacağını işaret ediyor.

Çinli merkezli BOE’nin, Samsung ve LG’le birlikte Temmuz veya Ağustos civarında OLED panel üretimine başlaması bekleniyordu. Fakat BOE, panelin kalite sorunları nedeniyle Apple’dan geçerli izni alamamıştı. ETNews’in haberine göreyse şirket sonunda onayı aldı ve iPhone 15 için OLED üretiminine başladı. Çinli tedarikçinin yıl sonuna kadar 2 milyon panel sevk etmesi bekleniyor. Ayrıca Apple’ın BOE’ye iPhone 15 Plus için de onay vereceği tahmin ediliyor.

Uzmanlar BOE’nin iPhone SE 4‘ün panel üretiminde de ana tedarikçilerden biri olabileceğini söyledi. İsmini vermeyen sektör kaynağı, “Apple’ın onayları gelecek iş birlikleri için de temel oluşturuyor. BOE sonraki nesil iPhone’larda önemli pay sahibi olacak görünüyor” dedi. Kısa süre önce ITHome tarafından paylaşılan raporda Çinli üreticilerin iPhone SE 4’ün panel siparişlerini almak için yarıştığı belirtilmişti. BOE uzun zamandır düşük maliyetli OLED panel üzerinde çalışıyordu ve bu paneli iPhone SE 4’te kullanmayı planlıyordu.

iphone se 4

iPhone SE 4, iPhone 14’ü temel alan yeni tasarıma sahip olacak. Hatta iPhone 14 kasasının daha değiştirilmiş hali de diyebiliriz. Cihazda iPhone 15 Pro’larda kullanılan Eylem tuşu da bulunacak. Sesli/Sessiz anahtarı yerine gelen bu tuş özelleştirilebiliyor. El feneri, odak, kamera veya farklı işlevler eylem düğmesine atanabiliyor. 4. nesil iPhone SE’de 48 MP’lik tek ana kamera kullanılacak.

Yeni iPhone SE’nin Apple’ın kendi 5G modemini kullanan ilk telefon olacağı söyleniyordu. Fakat kısa süre önce gündeme gelen bir haberde modem çipinin geliştirilmesiyle ilgili problem olduğu belirtildi. Ayrıca Apple, Qualcomm’la olan modem anlaşmasını 3 yıl boyunca uzattı. iPhone SE 4, Qualcomm’un modem çipiyle donatılabilir.

Birkaç hafta önce yayınlanan araştırma raporlarında yeni nesil iPhone SE’nin 2025’ten önce gelmeyeceği vurgulandı. Barclays analistleri Blayne Curtis ve Tom O’Malley, Asya’daki tedarik zinciri şirketleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Her iki analist Apple’ın yeni iPhone SE’yi 2024’te çıkarmaya yönelik planı olmadığını belirtti.

Elden Ring’te bir rekora imza attı