iPhone 15’in Ekran Üretiminde İşler İyi Gitmiyor

123 2

Çinli BOE kısa süre önce Apple’dan gerekli onayı alıp, iPhone 15 panel üretimi için seri üretime geçmişti. Fakat yeni bir rapor BOE’nin sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

Koreli haber sitesi Hankooki’nin aktardıklarına göre BOE, iPhone 15‘in panelinde düşük verim problemi yaşıyor. BOE tarafından üretilen iPhone 15 panel verim oranının %30 civarında olduğu tahmin ediliyor. Sonuç olarak BOE’nin bu sene standart model için 2 – 3 milyon arasında ekran paneli tedarik etmesi bekleniyor. Daha önce yayınlanan bazı öngörü raporlarında BOE’nin 5 milyon panel üretebileceği iddia edilmişti.

iPhone 15 Plus içinse işler daha da kötü durumda. Plus’ın ekran üretiminde daha fazla zorluklar ortaya çıktı. Rapora göre BOE’nin bu ay Plus modeli için Apple’dan onay alma ihtimali zayıf. Kaynak, iPhone 15 Plus panelinde elde edilen verimin standart modele göre daha düşük olduğunu söylüyor. BOE daha önceki üretimlerde de verim problemleri ve ışık sızıntısı gibi sorunlar yaşamıştı. BOE’nin eksikliğini ise Samsung Display tamamlıyor. Apple, BOE tarafından karşılanmayan OLED panel tedarikini Samsung’a yönlendiriyor.

iPhone 15

Samsung ve BOE büyük rekabet içinde. Samsung, Çinli ekran üreticisi CSOT araclığıyla LG Display’in (LGD) Guangzhou’daki LCD üretim tesisini almak istiyor. Bu gelişmenin arkasında ise BOE var. Çünkü BOE’nin de LGD’nin tesisini almak için harekete geçtiği, Samsung’un da rakibini kontrol altında tutmak için devreye girdiği vurgulanıyor.

Aslında LG’nin tesisini Skyworth isimli ev aletleri üreten ve satan bir şirket satın alacaktı. Fakat satış iptal edildi. Her iki firmanın da anlaşmaya varamadığı belirtiliyor. Skyworth’ten sonra CSOT ve BOE tesisin peşine düştü. Samsung Display, CSOT’un %10.38 hissesine sahip. Kaynaklar, CSOT’un tesisi alması için Güney Koreli dev tarafından desteklediğini belirtiyor. LGD Guangzhou tesisinin müşterileri arasında Sony dahil olmak üzere oldukça büyük markalar var. Aslında bu fabrika müşterileri ve yüksek üretim kapasitesiyle oldukça avantajlı.

Samsung Galaxy Book 4’ün Özellikleri Sızdı