“GTA 6’nın PS5 Pro’da 60 FPS Olması Son Derece Zor”

gta 6 1 1

Sony geçen gün PlayStation 5 Pro’yu tanıttı. Yüksek fiyatıyla tepki çeken konsol hakkında GTA 6 tartışmaları dönüyor. Oyunun yeni konsolda 60 FPS’de çalışmasının zor olduğu belirtildi. Neler olduğuna birlikte göz atalım.

PlayStation 5 Pro yüksek fiyat etiketine sahip ve şimdiden oyuncuların bir kısmını kendinden soğutmayı başardı. Ancak bunun tasarım gereği olduğu öne sürüldü. PS5 Pro sıradan oyunculara değil, daha çok meraklılara ve daha yüksek performans isteyen kitleye yönelik pazarlanacak. Ufuktaki oyun eksikliği nedeniyle, insanların PS5 Pro almasını sağlayacak tek oyun olarak GTA 6’dan söz ediliyor. Yakın zamanda Digital Foundry’le yapılan bir röportajda PS5 Pro’nun GTA 6‘yı 60 FPS’de çalıştırmak için yeterli olmayacağı ileri sürüldü.

gta 6

IGN kısa süre önce konsoldan beklentiler konusunda Digital Foundry’le bir araya geldi. Ortaya dikkat çekici açıklamalar çıktı. Digital Foundry’nin teknoloji editörü olan Richard Leadbetter sorunun CPU’dan kaynaklandığını vurguladı. Leadbetter, GTA 6’nın PS5 Pro’daki muhtemel performansı hakkında şunları söyledi: “GTA serisi her zaman CPU’yu zorlamıştır ve karmaşık simülasyonlar çalıştırmıştır. Bu nedenle her GTA oyunu başlangıçta hedef platformlarda 30 FPS veya daha düşük FPS’le çıkmıştır. PS5 Pro, PS5’le aynı CPU’yu kullanıyor. Oyunun temel PS5 sürümü 30 FPS’yi hedefliyorsa 60 FPS’ye ulaşmak son derece zor olacaktır.

Bu bir GPU sorunu değil, bir CPU sorunu.

Tabii ki Rockstar standart PS5’te 60 FPS’yi hedeflediyse o zaman tüm bahisler kapatabiliriz. Ancak şimdiye kadar böyle olduğunu gösteren hiçbir kanıt görmedik.”

PS5 Pro’nun güçlü donanımı şüphesiz oyunların daha iyi görünmesini, daha performanslı ve sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır. 8K özelliklerinin bazı üst düzey geliştiriciler tarafından kullanılacağı da kesin. Ancak GTA 6’yı nasıl etkileyeceği şüpheli durumda.

iPhone SE 4 İçin Gerekli Onayı Aldı